Glas Javnosti

Plutajući bazen sa važnom misijom i nezaboravnim pogledom na Njujork

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Plutajući bazen u obliku krsta, poznat kao PLUS POOL, ima zadatak da filtrira nekoliko miliona litara vode dnevno bez upotrebe hemikalija ili aditiva.

Ovaj inovativni projekat se fokusira na rešavanje problema zagađenja voda oko Njujorka, omogućavajući istovremeno građanima da uživaju u čistoj i filtriranoj vodi.


Njujork se suočava s velikim zagađenjem u rekama Hadson i Ist, što otežava ili čak onemogućava bezbedno kupanje. Tim dizajnera iza projekta PLUS POOL razvio je patentirani sistem filtracije koji omogućava čišćenje vode iz reka, čineći je pogodnom za kupanje s mikrobiološke tačke gledišta.


Ovaj bazen u obliku krsta ima dvostruku funkciju, pružajući rešenje za zagađenje vode i pružajući građanima Njujorka prostor za kupanje. Osim toga, PLUS POOL je prilagodljiv, može se promeniti lokacija ili pričvrstiti za korito reke prema potrebama korisnika. Takođe, njegova konstrukcija može se prilagoditi kako bi postao olimpijski bazen ili bazen za dečiju igru.


Projekat je sproveden putem neprofitne organizacije Friends of PLUS POOL, koja koristi javnu pomoć kako bi očuvala, obnovila i zaštitila prirodna vodna tela u Njujorku. Očekuje se da će bazen biti otvoren za testiranje tokom leta, a prvi plivači bi mogli uživati u njemu od juna 2025. godine. Sve ovo pruža Njujorčanima i njihovim gostima priliku da plivaju u čistoj vodi, okruženi spektakularnim pogledom na Veliku jabuku.


Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR