Glas Javnosti

OVU ODEĆU NIKAKO NE TREBA PRATI U MAŠINI! Rizikujete kvar uređaja i da uništite VEŠ

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Neke komade odeće čak ne treba ni ubacivati u mašinu, jer ćete samo da napravite gore.

Pranje odeće tokom hladnog vremena nekako postaje ređe, imajući u vidu koliko joj je potrebno da se osuši (osim onim koji poseduju mašinu za sušenje veša). Međutim, to nije jedini problem! Neke komade odeće čak ne treba ni ubacivati u mašinu, jer ćete samo da napravite gore. Da li znate koju odeću nikako ne treba prati u mašini za veš?


Grudnjaci


Na prvom mestu tu su grudnjaci. Kao prvo, žice mogu da oštete bubanj, a kopče mogu da pocepaju odeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Takođe, kvalitet grudnjaka može da se sroza tako da niste ništa uradili. Zato je bolje da grudnjake perete ručno.

Kravate


Većina kravata je napravljena osetjivih materijala, pa zbog toga prilikom brzog pranja u mašini kravate mogu da izgube oblik ili zaprljaju drugu odeću. Kravate bolkje perite ručno ili ih ponesite na hemijsko čišćenje.

Odeća sa dekoracijom


Pre nego što ih ubacite u mašinu, zakopčajte pantalone, farmerke, košulje… Rajsferšlusi i dugmići mogu se zaglave u mašini i oštete odeću tokom pranja. Što se tiče odeće sa dekorativnim elementima, bilo da su to šljokice, perle ili kamenčići, nemojte ih prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu.


Svilena odeća


Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje (ili bar nežno ručno pranje), jer visoke temperature i centrifuga mogu da unište osetljivu tkaninu. Svilena odeća može jednostavno da se pocepa ili izgubi oblik. Zato je bolje perite ručno.




Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR