Glas Javnosti

Ovo je NAJPROSTIJI I NAJJEFTINIJI TRIK da peškiri uvek budu kao novi: Ubacite OVAJ SASTOJAK U BUBANJ i ponovo će biti PREMEKANI i mirišljivi

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Ako muku mučite sa grubim peškirima koji ne mirišu ni nakon pranja, ne brigajte! Postoji jednostavno rešenje i ono se nalazi u vašoj kuhinji! Naime, stvar će rešiti stara dobra soda bikarbona u kombinaciji sa sirćetom, a ova mešavina je i inače poznata kao dragocena pomoć u domaćinstvu.

Ипак, пре него што је употребите, имајте на уму да пешкире треба опрати на високим температурама како би се убиле све бактерије, али и како не би задржали непријатан мирис.

Углавном би требало да их перете на 60 степени, а ако ни након тога не миришу - машину упалите на 90 степени. Уколико и након овога ваши пешкири задрже непријатан мирис, прибегните методи са содом и сирћетом.

Дакле, пола шоље сирћета улијте директно у бубањ машине у циклусу испирања, док је пола шољице потребно усути током циклуса прања.

Сирће ће омекшати тканину, уклонити флеке и бактерије, док ће сода отклонити потенцијалне мирисе, али и мрље од хране и уља, успоставиће се и добар пХ воде.

Пешкире увек перите засебно

Такође, дизајнерка пешкира тврди да је највећа грешка што пешкире перемо заједно са осталим комадима одеће у веш машини, те је препоручила да их увек перемо засебно.

"Кад перете пешкире никада немојте да преоптеретите веш машину. Неопходно је да има довољно простора у бубњу како би "дисали" и циркулисали, што им даље омогаћава правилно испирање. суммер добити накупљену гомилу, што и доводи до крутих, грубих пешкира",  објаснила је за "Миррор".

Ајкордова каже и да је најједноставнији трик да остану мекани да их протресете пре стављања у машину, и после вађења из исте. Златно правило је и да их никада не сушите на пећи или радијатору. „Сушење на радијатору поништиће ваш труд и пешкири ће постати суви и груби“ , закључила је она. Глас јавности / П04С 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR