Ипак, пре него што је употребите, имајте на уму да пешкире треба опрати на високим температурама како би се убиле све бактерије, али и како не би задржали непријатан мирис.
Углавном би требало да их перете на 60 степени, а ако ни након тога не миришу - машину упалите на 90 степени. Уколико и након овога ваши пешкири задрже непријатан мирис, прибегните методи са содом и сирћетом.
Дакле, пола шоље сирћета улијте директно у бубањ машине у циклусу испирања, док је пола шољице потребно усути током циклуса прања.
Сирће ће омекшати тканину, уклонити флеке и бактерије, док ће сода отклонити потенцијалне мирисе, али и мрље од хране и уља, успоставиће се и добар пХ воде.
Пешкире увек перите засебно
Такође, дизајнерка пешкира тврди да је највећа грешка што пешкире перемо заједно са осталим комадима одеће у веш машини, те је препоручила да их увек перемо засебно.
"Кад перете пешкире никада немојте да преоптеретите веш машину. Неопходно је да има довољно простора у бубњу како би "дисали" и циркулисали, што им даље омогаћава правилно испирање. суммер добити накупљену гомилу, што и доводи до крутих, грубих пешкира", објаснила је за "Миррор".
Ајкордова каже и да је најједноставнији трик да остану мекани да их протресете пре стављања у машину, и после вађења из исте. Златно правило је и да их никада не сушите на пећи или радијатору. „Сушење на радијатору поништиће ваш труд и пешкири ће постати суви и груби“ , закључила је она. Глас јавности / П04С