Glas Javnosti

TRIK DA BRŽE OSUŠITE VEŠ ZIMI: Jednostavno, ali treba se setiti

Porodica
Autor: Glas javnosti

Kada dođe zima, jedan od problema je kako osušiti veš. Jedna domaćica je došla do jednostavnog rešenja koje preporučuje svima.

Pošto živi u malom jednosobnom stanu, Aleks Birn godinama muči muku sa sušenjem veša, jer nema dovoljno mesta gde bi mogla da ga prostire. Međutim, jednog dana sinula joj je sjajna ideja.

Nakon što je rasporedila veš po sušilici, uzela je jedan veliki čaršav za krevet, sa lastišem, navukla ga preko sušilice i krajeve čaršava navukla preko radijatora.

Nakon toga shvatila je da je čaršav zarobio topao vazduh i tako pomogao da se veš osuši za dva sata, tvrdi ona.

– Pokušavala sam da smislim gde da okačim još i čaršav da se suši, osim na vrata od kuhinje, gde bi se povukao miris hrane. Obično držim sušilicu za veš pored radijatora, posebno zimi, i pomislila sam zašto ne bih stavila čaršav preko sušilice, krajeve navučem na radijator i ispod nogica sušilice? Tako će sav topao vazduh iz radijatora ići na odeću i osušiće se brzo, ispričala je Aleks kako je došla na ovu ideju.

Ljudi pitaju ne stvara li se tako vlaga, ali ja pazim da čaršav ne prekrije sušilicu potpuno i da uvek ostane mesta gde vazduh izlazi i greje sobu, kaže ona, prenosi Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR