Glas Javnosti
posta

Sve što morate da znate o seksu u trudnoći

Porodica
Autor: Glas javnosti

Prirodno je da imate pitanja kada ste trudni i da vas mnogo toga zbunjuje, pogotovo kada je u pitanju seks i bezbednost bebe.

Trudnice koje žele da imaju seks često traže odgovore na pitanja o tome da li je seks u trudnoći bezbedan i kada. Ima li uopšte razloga za brigu i šta bi sve trebalo da znate o tome? 

Seks tokom trudnoće je potpuno bezbedan, ukoliko vas lekar nije upozorio da se suzdržavate. On će vam reći ukoliko ima nekih problema ili komplikacija zbog kojih ne biste trebali da imate seks.

Nećete povrediti bebu, a orgazmi neće dovesti do toga da dobijete trudove i rizikujete prevremeni porođaj ili pobačaj. Beba je zaštićena opnom i snažnim mišićima materice. Mali dio sluzi zatvara vaš cerviks i štiti vas od infekcija. Penis ne ide dalje od vagine i ne može da dođe do bebe.

U kasnijoj trudnoći, seks i orgazam može da uzrokuje kontrakcije materice. One mogu da budu neprijatne što je potpuno normalno. Ukoliko se dese, samo se opustite ili lezite dok se ne smire. Veoma je važno da u toku predigre ako ste u drugom stanju ne osećate pritisak. Neki parovi su veoma uzbuđeni pred samo rođenje deteta, dok se neki ne usuđuju da imaju seks dok se dete ne rodi. Potpuno je normalno da vam se seksualna želja menja.

Glas javnosti/srpskacafe.com

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR