Glas Javnosti

Šta uraditi u situacijama kada vas neko vređa i ponižava?

Porodica
Autor: Glas javnosti

Koliko ste puta do sad bili poniženi od bliske osobe ili od svojih ukućana? Kako reagovati u takvim situacijama i kako ostati smiren? Kada reagujete burno, dobijate suprotan efekat, zbog toga je najbolje ostati potpuno smiren.

Odnosi u porodicama, posebno u onim velikim, lako se mogu narušiti i poremetiti usled nesporazuma, ljutnje, nezadovoljstva. Najlakše je stajati sa strane i posmatrati nekoga, loviti mu greške u svemu što radi. Osobe koje to čine i same su nezadovoljne sobom i svojim životima, pa utehu za to traže u tuđim životnim greškama. Kada vas neko uvredi ili ponizi, najbolja reakcija na to je smeh. To je potvrdio i čuveni ruski psiholog Mihalkov. 

Osobi koja vas uvredi treba se nasmejati u lice, to će je poput šamara poraziti. Besmisleno je da se pravdate zboč čega ste nešto učinili ili niste. Takođe, ulazak u bilo kakvu raspravu neće se dobro završiti. Ljude koji imaju nameru da vas ponize i povrede najbolje je pokopati optimizmom i pozitivnim stavom. Uspešne, lepe, mlade i pametne ljude lako osuđuju baš oni ljudi koji su njihova potpuna suprotnost. 

Nekada i bez razmišljanja mnogi izgovore ono što najčešće i ne misle, pa povrede tuđa osećanja. Ako se ikada nađete u takvoj situaciji da vas neko svesno i namerno ponižava, budite iznad toga. Ono što možete učiniti u ovakvoj situaciji jeste da se ne obazirete i izbegnete sve to. Nasmejte se takvoj osobi i recite "Hvala". Tako ćete mu staviti do znanja da je svaki dalji razgovor time završen. Posebno ćete ga obeshrabriti ako mu se nasmejete ili blistate od sreće. Pokušajte, videćete da deluje!

(Izvor: Family)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR