Glas Javnosti

Špremite se za listu laži koju tinejdžeri najčešće govore

Porodica
Autor: Glas javnosti

Tinejdžeri uzrast za koji vam treba mnogo razumevanja i strpljenja jer se oni nalaze u periodu života kada odrastaju i nalaze se između odrasle osobe i deteta. Ovo zna da bude veoma teško za njih, zbog čega se često ponašaju čudno

Zašto tinejdžeri lažu?

Kako bi izbegli kritiku od roditelja, tinejdžeri često pribegavaju lažima. Osim toga, oni smatraju da su laži jedini način da dobiju ono što žele, a što bi im inače roditelji zabranili.

Spremite se za listu najčešćih tinejdžerskih laži

Nisam čuo/čula telefon

Kada su u društvu sigurno nije previše kul da razgovaraju sa roditeljima, pa kada oni pozovu u “nezgodnom” trenutku najčešće im se tinejdžeri neće javiti. Kasnije će propušten poziv ili poruku na koju nisu odgovorili reći da – nisu čuli telefon od buke, a ne istinu – da nisu hteli da se jave.

Ali svi idu (svi to rade, svi to imaju…)

Ovome tinejdžeri najčešće pribegavaju kada na pitanje da li mogu nešto – od roditelja dobiju negativan odgovor. Onda najčešće objašnjavaju kako svi to mogu, svi to imaju, svi tamo idu ili svi to rade – pa jednostano moraju i oni, jer je to poželjno, normalno… Naravno, najčešće je to samo njihova izmišljotina, ali kod nekih roditelja ovo upali.

Danas nemamo domaći

S obzirom na to da je tinejdžerima karakteristično neposlušno ponašanje – oni se trude da pronađu druge načine da urade nešto, samo ne onako kako im je rečeno da bi trebali. Za početak – neće raditi domaći, nego će ga prepisati pred čas, a roditeljima će reći da (opet) nemaju ništa za domaći. Ista stvar je i sa učenjem.

Tata je rekao da mogu

Na ovaj način tinejdžeri pokušavaju da manipulišu roditeljima. Kada pitaju jednog roditelja da li mogu nešto i dobiju negativan odgovor, onda znaju da slažu da su pitali drugog roditelja (koji u tom trenutku BAŠ nije tu da to i potvrdi) i da im je on to dozvolio.

Večeras ću da prespavam kod najbolje drugarice

Često tinejdžeri samo traže razloge i načine da što manje vremena provode kod kuće, gde ih roditelji samo nerviraju i ne razumeju, pa često prespavaju kod prijatelja. Ovo upravo znači da će noć biti burna, da sigurno neće leći na vreme, a pitanje je i da li će zaista otići kod najbolje drugarice ili kod nekoga drugog.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR