Svima se dešava da zaboravimo ili da u brzini stavimo u frižider neku namirnicu karakterističnog mirisa, čiju aromu kasnije dobiju ostale namirnice iz frižidera. Iako ovo izgleda bezazleno i nebitno, spoj čula je u zabuni, pa teko recimo, dok jedete lubenicu koju ste ostavili da se ohladi, dobili ste i miris koji je navukla od roštiljskog mesa. Zbog toga imamo jedan jednostavan a vrlo delotvoran trik:
Skuvajte čaj, izvadite kesicu, sačekajte da se osuši, stavite je na tanjirić, a potom smestite u centralni deo frižidera. Kesica čaja će upiti neprijatne mirise, ali ipak pre nego što je stavite u frižifer, hranu odložite u plastičnu posudu ili poklopljenu šerpu. Ukoliko vam je frižider preveliki, upotrebite nekoliko kesica čaja i rasporedite ih na više mesta.
Takođe, kesica čaja može da vam posluži da neutrališete mirise iz kante za đubre - jednostavno je stavite na dno kante. Isti slučaj je i sa peskom za mačke, stavite jednu kesicu u kutiju gde držite pesak.
(Glas javnosti/1Prva)