Glas Javnosti
posta

Savet sveštenika: Zašto odrasla deca nemaju želju da komuniciraju sa roditeljima

Porodica
Autor: Glas javnosti

Najveći problem roditelja danas je taj što ne razumiju i ne prihvataju da su njihova deca drugačija od njih.

Deca moraju imati drugačiji pogled na svet, moraju imati drugačije vrednosti, drugačije želje i ciljeve koji se ne poklapaju sa njihovim vlastitim. Ovaj trenutak je odlučujući i određuje da li roditelji zaista vole svoju decu ili je to što osećaju samo sebičnost. 

Roditelji treba da shvate da deca nisu njihovo vlasništvo i da imaju pravo da žive kako žele čak i ako se njihovim roditeljima to ne sviđa. Deci treba dozvoliti da odrastu i treba ih pustiti da žive kako hoće. Mnogi roditelji ne žele pustiti svoju decu od sebe jer ih vole. 

Dete želi ići tamo gde mu je bolje, ali roditelji ne žele da ga puste jer ga vole. Sveštenik Andrej Konanos kaže: "Bog nas ne tretira kao svoju imovinu, on nas poštuje i on zaista želi da budemo sa njim, ali sa svojim vlastitim talentima i sposobnostima koje razvijamo." 

Vrlo često majke su sklone tome da se mešaju u živote svoje odrasle dece jer smatraju da imaju pravo na to jer su ih rodile i odgojile, a kasnije se žale kako su njihova deca gruba prema njima i ne poštuju ih. Deca samo žele svoju slobodu i svoju privatnost. 
Niko ne želi da mu neko narušava privatnost. Kada kritikujete njihove ciljeve i želje i umesto njega odlučuju šta da radi i šta je bolje za njega. Ako majka ne razume da treba da pusti svoje odraslo dete da živi kako ono želi i kako ono smatra da je najbolje, tada su velike šanse da pokvari odnose sa njima. 
Sveštenik Andrej Konanos kaže: "Što više slobode damo svojoj deci u pogledu izbora, veće su šanse da će nam se ono vratiti nazad. Ako budete detetu nametali svoje odluke možete ga zauvek izgubiti. Mnoge majke ne razumiju da svojom preteranom brižnošću i ljubavlju mogu da zarobe dete i uguše ga." 
Zato ako želite imati dobar odnos sa svojom odraslom decom dajte im priliku da žive po vlastitom nahođenju, ne namećite im se, ne miešajte se u njihov život i ne gledajte na njih kao na malu decu. Samo ćete na taj način moći imati dobar i prijateljski odnos sa njima prenosi www.infpult.info

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR