Glas Javnosti

Родитељи, грешите ако децу штитите од кућних послова: Радна етика важна је одмалена

Porodica
Autor: novosti.rs

Родитељско делегирање обавеза од малих ногу и те како је добро за развој личности

РОДИТЕЉИ понекад праве грешку тако што штите децу од кућних послова, говорећи да су мала и да ће се њима свакако бавити када одрасту. Међутим, наука показује да је родитељско делегирање обавеза од малих ногу и те како добро за развој личности.

Истраживање које је почело да се спроводи пре 75 година и још траје, открива да срећа и успех у животу највише зависе од две ствари - љубави и радне етике.

Искуство 724 испитаника који су постали изузетно успешни показало је да је на њихов развој највише утицало васпитање у духу - "засуци рукаве и приони на посао". Родитељи су им још док су били у нижим разредима основне школе задавали да обављају кућне задатке, помагали су им у сређивању куће, уређивању дворишта, оправци аутомобила...

Тако су одмалена схватили да морају да раде да би нешто постигли. Стручњаци су на основу тога закључили да је обавеза родитеља да усмере своју децу ка послу, колико год мислили да ће их тиме мучити или им ускратити време за игру. Али, тако се спонтано изграђују радне навике и негује радна етика, због које им касније у животу неће бити тешко да се посвете послу и постигну успех.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR