Glas Javnosti

Par trikova koji će vam olakšati ULOGU RODITELJA,,, Probajte!

Porodica
Autor: Glas javnosti

Spremni ste na sve da vidite osmeh na licu vašeg mališana, ali morate ostati dovoljno čvrsti kako kraj sebe ne biste imali „razmaženo derište“.

Čini se da stalno pokušavate da rešite neku zagonetku koja će vam omogućiti kako da budete snalažljivija mama. Niko vas ne krivi, ako tražite neke proverene roditeljske trikove koji vam mogu olakšati život - prenose magazin.novosti.rs. Definitivno niste sami u toj priči.

 Kao najteže putovanje u vašem životu, roditeljstvo je tu da vam pokaže koliko ste jaki, istrajni i prilagodljivi situaciji. Iz ovog razloga vam u našoj galeriji donosimo magične roditeljske trikove koji će vam na tom putu pomoći.

Koristite taktiku slušanja i šaputanja

Reakcija mnogih roditelja na dečiju neposlušnost je vikanje. Ako ste se prepoznali u ovoj priči, velike su šanse da ste otkrili da vikanje ne donosi željene rezultate. Kada vičete deca će vas ignorisati, što će samo dovesti do toga da budete još više iznervirani. Međutim, ako promenite taktiku i krenete da šapućete, imaćete njihovu pažnju. Naučite zato da slušate šta imaju da vam kažu, jer je važno zašto nešto rade, koliko god vam njihov problem izgledao trivijalno. To će zaustaviti haos kojim vladaju vika i neposlušnost.

Priznajte svoje greške deci

Deca su mnogo pametnija nešto mi želimo sebi da priznamo. Možete pokušati svoje dete da naučite da se izvini za svoje greške, ali ako sami niste pravi primer takvog ponašanja, sav trud će vam biti uzaludan. Dakle, kada pogrešite zaista je važno da priznate svoje greške. Kada deca čuju vaše „žao mi je“, ona shvataju da svi greše, ali da je greške važno priznati. Takođe, ona uviđaju da ih vi volite iako su pogrešila i da greške služe da bi iz njih nešto naučila.

Stvorite hramoniju u svom domu
Velika je razlika u pogledu dečijeg ponašanja ako ona odrastaju u domu koji je harmoničan u odnosu na onaj u kom vlada haos. Ako se dete u svom domu oseća sigurno i bezbedno, ono će se ponašati mnogo bolje i imaće mnogo više samopouzdanja, nego ako živi u okruženju u kom vladaju stalni strah i teror. Harmonija se u domu stvara kada članovi porodice prihvataju jedni druge, bez obzira na sve vrline i mane koje svako od njih ima. Pobrinite se da svom detetu kažete da ga volite zbog onog što ono jeste, a ne zbog onog što je uradilo.

Budite ono što jeste
Svet u kom živimo je zaista okrutan. Navodi vas da mislite da morate da budete poput ostalih, odnosno da ne sledite svoja lična uverenja. Mnoge majke danas pokušavaju da prate trendove i više budu svojoj deci drugarice nego autoritet. Ako dete ne zna ko mu je uzor i od koga bi trebalo da nasledi pravila ponašanja, ono neće znati šta je ispravno, a šta ne. Umesto da pokušavate da se sprijateljite sa svojim detetom, budite mu majka koja će mu pomoći da shvati kako svet funkcioniše.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR