Glas Javnosti

Ovo je momenat kada možete da ih "zarazite" knjigama: Čitajte sa decom naglas

Porodica
Autor: Glas javnosti

 Vremena za čitanje konačno imamo, ali ako vašim mališanima nedostaje motivacija, setite se da je ovo momenat kada možete da ih "zarazite" knjigama i razvijete im čitalačke navike.
 

Vesna Petrović, psiholog i psihoterapeut, kaže da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vreme.

- Najbolje je da to bude predveče - preporučuje Petrovićeva. - Čitajte naglas knjigu po izboru vaše dece, a onda je dajte njima, da i oni vama pročitaju nekoliko redova ili, još bolje, stranica. Sve zavisi od uzrasta. Tako ćete biti sigurni da ste kvalitetno organizovali njihovo i svoje vreme, a usput ste deci poslali zdravu poruku. Pustite ih da ona vama nametnu svoj ukus, a vi njima sugerišite nešto što mislite da bi moglo da im bude zabavno i korisno.

Čitanje naglas je dobro jer se radnja knjige postavlja u središte dečje pažnje, kao izvor korisnog i uzbudljivog iskustva.

- Osim toga, proširuje se rečnik mališana i njihovo opšte znanje, oni tako maštaju o ljudima, mestima i situacijama koje nisu upoznali i doživeli - tvrdi stručnjak.

Izvor.novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR