Glas Javnosti

Očuvanje intimnosti u vezi nakon dolaska bebe

Porodica
Autor: Glas javnosti

Dolazak deteta u porodicu predstavlja jednu od najznačajnijih prekretnica za parove, donoseći sa sobom velike promene u svakodnevnom životu, uključujući izazove u očuvanju intimnosti.

Psihoseksualni terapeut Elinor Harvi ističe važnost otvorenog dijaloga među novim roditeljima kako bi se održala čvrsta veza i intimnost. Evo četiri ključna saveta koja Harvi deli za parove koji se suočavaju sa ovim izazovom.

1. Nemojte paničiti

Prvi korak ka poboljšanju intimnosti je razumevanje da je normalno imati poteškoća i da nikada nije kasno za rad na njima. Harvi naglašava da su pritisak, anksioznost i stid veliki neprijatelji libida i savetuje parovima da pristupe problemu sa saosećanjem i otvorenošću.


2. Cenite male trenutke

Ne čekajte savršene okolnosti za intimnost. Mali gestovi poput zagrljaja, poljupca ili nežnog dodira mogu imati veliku važnost u jačanju veze. Harvi podstiče parove da pronađu načine da iskažu ljubav i pažnju kroz svakodnevne aktivnosti.


3. Lista intimnih aktivnosti

Kreiranje liste intimnih aktivnosti koje ne zahtevaju pun seksualni odnos može biti korisno za parove, posebno ako se jedan partner još uvek oporavlja od porođaja. Ova lista može uključivati zajedničko kupanje, senzualnu masažu ili spori ples, omogućavajući parovima da istraže nove načine povezivanja.

4. Igra od tri minuta

Ova igra podstiče parove da komuniciraju o svojim željama, postavljajući pitanja o mestima na kojima bi želeli da budu dodirnuti. Takav pristup pomaže u razbijanju barijera u komunikaciji o intimnosti i podstiče pozitivan pogled na fizičku bliskost.


Očuvanje intimnosti nakon rođenja deteta može biti izazovno, ali je izuzetno važno za zdravu i srećnu vezu. Kroz otvorenu komunikaciju, razumevanje i maštovitost, parovi mogu prevazići ove izazove i graditi još jaču povezanost.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR