Glas Javnosti

OBUĆA ZA TRUDNICE KOJA NE ZADAJE MUKE : Saveti stručnjaka šta je najbolja opcija kada oteknu noge

Porodica
Autor: Glas javnosti

Utrudnoći se težiste tela pomera zbog rasta stomaka, pa žene često znaju da deluju nespretno, pa i da dođe do padova.

Postoji nekoliko karakteristika na koje treba da obratite pažnju kada je obuća koju nosite u trudnoći u pitanju. Iako vam možda deluje bezazleno, padovi u trudnoći nikako ne treba da se dešavaju jer mogu da izazovu probleme.

Kada birate obuću u trudnoći, obratite pažnju na sledeće stvari:

 • Nosite udobne cipele, ni previsoke ni preniske.
 • Izbegavajte štikle, posebno ako niste navikli na to, ali i pred kraj trudnoće.
 • Izaberite obuću napravljenu od prirodnih materijala, a izbegavajte sintetičke materijale i plastiku.
 • Birajte obuću sa neklizajućim đonom.
 • Imajte na umu da stopala otiču i da je moguće da će vam se broj obuće promeniti u trudnoći. Moguće je da ćete morati da kupite broj veće cipele, neka vas to ne iznenadi.
 • Birajte one koje se lako obuvaju i pričvršćuju jer kako vaš stomak bude rastao, biće vam teško da se sagnete da vežete pertle ili da zakopčavate komplikovane kopče.

 • Najbolja obuća za trudnice

  Osnova svih cipela koje nosite tokom trudnoće je da su kvalitetne, sportske cipele, sa postavljenim uloškom i stabilnim đonom koji dobro ublažava vaše korake.

  Zimi se odlučite za ravne čizme ili one sa niskom i širokom potpeticom koje su udobne za svakodnevnu upotrebu. Ako nosite elegantnije cipele, uverite se da su sa niskom i stabilnom potpeticom ili da imaju kaiš preko članka koji ih čini stabilnijim.

  Leti birajte sandale sa širokim kaiševima koji se ne usecaju, imajući u vidu da vam na vrućini noge još više otiču. Odlučite se za ravne sandale ili sandale sa stabilnom platformom, po mogućstvu one koji podupiru deo boka, kako biste izbegli uganuće i padove.

  Glas javnosti/Bebesymas

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR