Glas Javnosti

Najveća greška koju roditelji prave pre uspavljivanja dece

Porodica
Autor: Glas javnosti

Doktorka tvrdi da je rešenje ovog problema prilično jednostavno.

Doktorka Džen Hamilton otkrila je najveću grešku koju roditelji prave pre nego što uspavaju svoju decu. U žurbi da uspavate mališane, lako možete učiniti suprotno i preterano ih stimulisati, što je zapravo najveća moguća greška.

Da biste pomogli detetu da zaspi, hranite ga, ljuljate, tapšate, dajete mu igračku… Kako bebe rastu i razvijaju se, ove stvari mogu prestati da budu efikasne jer postaju sve stimulativnije“, navela je ona.


Mnogi roditelji uveče dugo razgovaraju sa svojom decom, čitaju im priče za laku noć, maze ih i još mnogo toga. Iako imaju najbolje namere, zapravo otežavaju deci spavanje.

Ona tvrdi da je rešenje za ovaj problem prilično jednostavno – roditelji treba da znaju da postave zdravu granicu i da prestanu da stalno udovoljavaju deci.

Odredite tačno kada vaše dete treba da ode na spavanje i držite se toga – recite mu da mora to da uradi. Ako počne da se pridržava pravila, uskoro će mu biti lako da zaspi noću.

Naravno, to ne znači da treba prestati da se igrate sa decom uveče, ali pazite da to ne budu igre koje podrazumevaju mnogo aktivnosti kako bi se posle brže smirila.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR