Glas Javnosti

Majka mog muža želi da promenim ime detetu: Razlog bizaran

Porodica
Autor: Glas javnosti

Sve se odvijalo tokom porodične večere.

Trudnica se našla u sukobu sa svojom svekrvom oko imena koje je izabrala za bebu. Uskoro će postati mama i nedavno je imala večeru sa suprugovom porodicom gde je konačno odlučila da otkrije ime i pol svoje bebe.

Informaciju je držala u tajnosti, ali je želela da podeli svoju radost samo nekoliko nedelja do porođaja svog sina, Šona. Međutim, kada je saopštila srećnu vest, njena svekrva je pobelela od šoka i zahtevala da izabere drugo ime za bebu.

- Moja svekrva i svekar su na trenutak utihnuli pre nego što su me upitali da li smo razmatrali druge opcije. Navodno, Šon je ime bivšeg nasilnika moje 17-godišnje zaove Ešli, koji ju je mučio godinama - napisala je trudnica na Redit-u.


Ispričala je da, iako saoseća sa situacijom, bilo je teško njenom suprugu da se slože oko imena za bebu.

- Dugo smo birali ime. Šon je jedino na koje smo mogli da se složimo. Večera je brzo postala neprijatna i ubrzo se završila. Ali svekrva nije odustala. Poslala nam je poruku da još jednom zatraži da pronađemo novo ime zbog Ešli - rekla je ona.

U daljoj ispovesti govorila je o svemu što se dešavalo u porodici, kao i koliko su svi uzdrmani zbog ovih dešavanja.
Da li bih bila loša osoba ako ne bih želela da ga promenim? Tek smo se pre nekoliko nedelja uspeli složiti oko njega - poručila je ova buduća majka.
Takođe je otkrila da nisu bili svesni imena Ešlinog nasilnika do večere, i nisu izabrali ime iz zle namere. Mnogi su bili zatečeni što par nije mogao pronaći dovoljno razumevanja da izaberu drugo ime.

- Šon nije neko jedinstveno lepo ime.

- To je u istoj kategoriji kao Rajan, Tejlor, Kevin, Dru. Sasvim je u redu pronaći nešto drugo, jednako osnovno i generičko.

- Razumem teškoće pronalaženja imena koje se čini ispravnim, ali za mene, nakon saznanja ovoga, Šon bi brzo postao još jedno ime koje ne funkcioniše.

- Mislim da ako bi novo dete u mojoj porodici delilo ime sa mojim nasilnikom, jednostavno bih se prilagodio - samo su neki od komentara ispod ove ispovesti.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR