Glas Javnosti

KAŽU DA DONOSE SVAĐE I RAZVOD: Ove 3 biljke izbacite iz kuće - divno mirišu, a po starom verovanju bude MRAČNO u ljudima

Porodica
Autor: Glas javnosti / Lepa i srecna

Prema verovanju ove tri biljke donose lošu energiju u dom.

Jedan od načina da oplemenimo dom je da u njega unesemo cveće. Biljke, ne samo da proizvode kiseonik i upijaju štetan ugljen-dioksid, već stvaraju pravu oazu u domu. Jako su važne ljudima pa ne čudi što postoji mnogo narodnih verovanja koja se tiču cveća koje treba odabrati za dom. Veruje se da određene vrste cveće donose lošu energiju i nevolje, ali mnogi ljubitelji tvrde da je to daleko od istine.

 Bršljan

Nekada se verovalo je ovaj cvet simbol odanosti, a neudate devojke su ga nosile kao amajliju. Uvek su nosile grančicu sa sobom, kako bi sačuvale lepotu, mladost i mamile sreću za stabilan brak. A na istoku su verovali i veruju da prisustvo bršljana u kući produžava život. Međutim, postoji verovanje da bršljan ne treba poklanjati mladim bračnim parovima jer donosi nesuglasice i svađu i oko sitnica.

Bršljan - Baštovanka

Hibiskus

Verovatno da vam prelepi krupni cvetovi mame pogled kada prolazite pored ove biljke, ali veruje se da hibiskus donosi probleme i "oduzima" pozitvnu energiju. Ako je cvet iznenada počeo da vene, narodno verovanje kaže da će doći do preljube. 

Hibiskus - Roze - Rasadnik Ševar

Hoja

Gaji se u zatvorenom prostoru, a koristi se za izradu parfema, losiona, pudera i drugih kozmetičkih preparata jer poseduje neverovatan miris. Veruje se da je ovo cvet žena, i da muškarcima ne prija, pa tako često dolazi do svađa.

Voštani cvijet: Otporna biljka neobičnih cvjetova koja ne traži puno pažnje

Važno je zapamtiti da su ovo samo narodna verovanje i da nije dokazano da ove vrste cveća zaista donose probleme u porodičnim odnosima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR