Glas Javnosti

Kada počinjemo da se zaista pretvaramo u svoje roditelje?

Porodica
Autor: Glas javnosti

Svi roditelji skoro da isto pričaju, pa smo svi čuli rečenicu da ćemo ih razumeti kad odrastemo, pogotovu kad dobijemo svoju decu. Većina nas ih je razumela malo kasnije, kao što su nam i obećali, a razlog za to je taj što smo postali mnogo sličniji njima.

U određenom trenutku u životu postajemo isti kao i naši roditelji.

Plastični hirurg Julian de Silva sproveo je studiju u kojoj je razgovarao sa 2.000 ljudi u Velikoj Britaniji o njihovoj vezi sa roditeljima. Tom prilikom došao je do zaključka da više od polovine žena priznaje da se ponaša tačno kao svoje majke.
Shvatili su da se to počelo dešavati nakon njihove 30-te i oko 33. godine. Žene su priznale da se u toj dobi ne samo da se prestaju buniti protiv onoga što njihove majke govore, već počinju da razgovaraju poput njih, usvajaju njihove izraze, imaju iste hobije i čak gledaju iste serije. Ova promena bi mogla biti povezana sa roditeljstvom.

De Silva pretpostavlja da se ta promena kod žena počinje dešavati u trenutku kada same istražuju svoj roditeljski stil i počinju da kopiraju ponašanje svojih majki u toj situaciji. Pored toga, mnoge žene se u velikoj meri oslanjaju na svoje majke kada je roditeljstvo u pitanju.

I muškarci se pretvaraju u svoje očeve

- Žene nisu jedine koje prolaze kroz ovu promenu. Muškarci se takođe pretvaraju u svoje očeve oko 34. godine “, kaže De Silva.

Naime, većina muškaraca koji su učestvovali u njegovom istraživanju priznala je da počinju da dele političke stavove sa svojim očevima, slušajući iste radio stanice i počinjući da gase svetla u praznim sobama.

- Svi se u nekom trenutku počinjemo pretvarati u svoje roditelje , kaže De Silva.

(Glas javnosti/gugu)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR