Glas Javnosti

DANI PORODICE U CENTRU BEOGRADA OVOG VIKENDA: Pesma, ples, koncerti i puno smeha

Porodica
Autor: Glas javnosti

Šapić je najavio otvaranje manifestacije za 24. jun u 10 sati, program će biti održan u 15 različitih tematskih zona koje će se prostiraci duž ulice Kralja Milana do Kalemegdana, a trajaće do 20 sati, dok će 25. juna manifestacija će biti zatvorena u 18 sati

Posle svih tragedija koje su nas zadesile, vreme je da se na lep način posvetimo porodici i bliskim ljudima, a prava prilika za to je poseta manifestaciji “Beogradski dani porodice”, koja će se održati 24. i 25. juna, rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je izjavio da bi voleo da ta manifestacija preraste u prepoznatljivu ne samo za naš grad, već za celu Srbiju i šire, jer je to najveća manifestacija ovog tipa koja je organizovana u Beogradu.

unsplash.com
foto: Glas javnosti

Šapić je najavio otvaranje manifestacije za 24. jun u 10 sati, program će biti održan u 15 različitih tematskih zona koje će se prostiraci duž ulice Kralja Milana do Kalemegdana, a trajaće do 20 sati, dok će 25. juna manifestacija će biti zatvorena u 18 sati.

On je podsetio da je manifestacija posvećena svetskom Danu porodice prvobitno bila planirana za maj, ali je zbog tragičnih događaja u O.Š. Vladislav Ribnikar i Duboni i Malom Orašju odložena – prvobitno za 17. i 18. jun, a nakon toga zbog lošeg vremena za poslednju vikend u junu.

U zoni folklora pridružiće mi se i patrijarh Porfirije, da nam u ovim teškim vremenima da podršku i utehu, naglasio je Šapić. Koordinator manifestacije “Beogradski dani porodice” Emir Golubović rekao je da je prva i najveća zona ovog događaja koncertna i u njoj će se smenjivati najpoznatiji rok i pop izvođači iz Srbije.

Glas javnosti
foto: Glas javnosti

Ostalih 14 zona su posvećene zdravlju, sportu, kulturi, turizmu, kućnim ljubimcima i pozorištu, dodao je Golubović. Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju Darko Glavaš naglasio je da će glavne gradske ulice biti zatvorene i pretvorene u pešačku zonu u petak u 22 sata, a ponovo će biti otvorene u ponedeljak, u najkasnije do 6 sati.

Obezbeđene su dve mobilne bolnice za pružanje hite pomoći, na terenu će biti i četiri vozila hitne pomoći, zbog velikih vrućina biće postavljei punktovi sa vodom, a o bezbednosti građana će se brinuti pripadnici regularne policije i Belih, kazao je Glavaš.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR