Glas Javnosti

Da li ste se pokajali? Za čim najviše žalite?

Porodica
Autor: Glas javnosti

Stupili ste u brak, na svet doneli nove živote, potpuno ste posvećeni porodici i ulogama koje ste ulaskom u brak stekli. Postoji li nešto za čim žalite sada kada ste više posvećeni drugima, a za sebe nemate vremena?

Mnogi žale zbog propuštenih životnih prilika, neostvarene karijere, neostvarenih snova. Neki se kaju jer imaju utisak da su promašili svoj život, požurili ulaskom u brak, ali i što nisu sačinili predbračni ugovor.

Tek kada sa nekim pojedete vreću soli, kažu naši stari, shvatite ko je zapravo vaš izabranik ili izabranica. Tek tada primetite sve mane koje su vam do tad bile simpatične ili, u još gorem slučaju, za koje ste mislili da će same od sebe nestati ili da ćete ih menjati i prilagoditi sebi. Čak i nakon duge veze pre braka ne znate sve o svom budućem životnom saputniku. Mahom zbog toga brakovi ni ne traju dugo. Rok trajanja važi sve dok ne spoznate da zaslužujete bolje i da ste se prevarili u proceni, a ljubav gubi svaki smisao.

Dešava se da u praksi ljubav nije ni nalik onoj kakvu ste vi zamišljali. Nepredviđeni problemi izranjaju odnekud sami od sebe, i, što je najzanimljivije, idu u nizu. Kada volite osobu sa kojom želite da provedete ostatak života, ne mislite mnogo o drugim stvarima. Dovoljno je samo da ste zajedno. Međutim, kada upoznate porodicu voljene osobe, pa sa njima ne pronađete zajednički jezik, onda se prosto pokajete što niste bili bar malo pametniji. A ako su u porodici česte svađe zbog drugih, to naravno utiče i na vaš brak i ljubav koju osećate prema voljenoj osobi. Kada dođu deca, bude još teže, posebno ako nemate ničiju pomoć i podršku.

Mnogi su zažalili što nisu malo bolje upoznali porodicu svog partnera ili partnerke, te bi, smatraju oni, sve bilo drugačije. Neki su zažalili zbog svog tela koje se nakon porođaja menja, a neki su nezadovoljni uopšte izborom partnera. Ima i onih koji žale za putovanjima ili, možda, pogrešnog izbora i načina života. Bilo kako bilo, mesta za promene na bolje uvek ima i ne postoji stvar na ovom svetu koja se ne može ako ne popraviti, ono bar ublažiti.

(Izvor: Glossy)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR