Glas Javnosti

Без стреса у тржни центар: Ево како да малишани буду добри док ви купујете

Porodica
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Колико год да се у тим тренуцима љутите на вашег малишана што је нервозан или несташан, требало би да знате да није крив, јер му је у тим моментима просто - досадно

СВАКИ пут када морате да одете у маркет или тржни центар, а немате коме да оставите дете, преживите прави стрес. То је напорно и за вас и за малог сапутника. Колико год да се у тим тренуцима љутите на вашег малишана што је нервозан или несташан, па руши све са рафова, сакрива се иза полица, бежи вам из видокруга чим се окренете да узмете нешто, требало би да знате да није крив, јер му је у тим моментима просто - досадно. И зато тражи начин да се забави.
А ево како би то могло да се догоди на конструктиван начин, тако да ви не црвените од срамоте пред осталим купцима, а и да на миру можете да купите све што вам је потребно.

Аманда Варбуртон, једна мајка и чланица "Фејсбук" групе Тхе Мотхерлоад, је открила како то она ради. Написала је да је њен син Џејмс добар пратилац у шопингу само онда када је упослен. Она га зато неретко обуче у униформу, како би стекао утисак да ради нешто важно и да му попис за куповину, као и илустрацију производа са списка, како би знао што морају да набаве.
- На интернету сам пронашла фотографије различитих ствари, одштампала их, исекла и пластифицирала. Џејмс је схватио да све што се налази на списку мора да пронађе и стави у колица. Допало му се то и почео је да ужива у заједничкој куповини, а до јуче је то мрзео. Трчао је по радњама, викао и био несносан. Сада је овај задатак схватио врло озбиљно, а ја на миру могу да обавим куповину - открила је мајка.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR