Glas Javnosti

12 SAVETA PRVE DAME KINE: Ovo treba da kaže svaki roditelj SVOM DETETU

Porodica
Autor: Glas javnosti

1. Dete moje, moraš da naučiš da kuvaš. To nema veze sa očekivanjem ili služenjem drugih ljudi. Kuvanje je ljubaznost prema sebi. Tako ćete udovoljiti sebi kada pored vas nema onih koji žele da vam udovolje.

2. Sine moj, moraš da naučiš da voziš. To nema veze sa statusom. Na taj način ćeš uvek ići tamo gde želiš u bilo koje vreme, da ne moliš nekoga da te vozi ili da zavisiš od nekoga.

3. Sine moj, moraš da završiš fakultet. To nema nikakve veze sa akademskim kvalifikacijama. To ti omogućuje da proživiš nekoliko godina u potpunoj slobodi, slobodi punoj knjiga i pravog društva.

4. Dete moje, da li zanaš? Da li znaš koliko daleko mogu da dopru tvoja dobra dela, kolika je širina tvog srca? Samo ako budeš širokog uma bićeš srećan. Ako ne možeš da hodaš daleko, pusti da te knjige odnesu. Proširi vidike.


5. Dete, da na svetu ostanu samo dve činije sa vodom, jedna bi služila za piće, a druga da opereš svoj obraz. Samopoštovanje nema nikakve veze sa bogatstvom ili siromaštvom, čist obraz je ono što nas čini ljudima.

6. Deco, ne plačite i ne žalite se čak i ako vam se nebo sruši. To će samo još više rastužiti one ljude koji vas vole i poneti one koji vas mrze.

7. Deco, čak i ako jedete suvu koru hleba, sto treba postaviti kao da jedete najskupocenije jelo. Živite jednostavan život elegantno.

8. Deco moja, kada putujete na daleka mesta, osim fotoaparata, ne zaboravite da ponesete olovku i papir. Pejzaš je možda uvek isti, ali vaše viđenje stvari i raspoloženje su uvek drugačiji.


9. Deca moraju imati svoj prostor, čak i ako je samo 5 kvadratnih metara. To će im pomoći da se sklone kada su ljuti i da se vesele kada su srećni. Još važnije je da imate mesto da se smirite u momentu kada vas sve ponese. Dajte svom srcu kutak za odmor.

10. Dete moje, ako si obrazovan kada si dete i iskusan kada odrastes, tek tada ćeš imati izuzetan život.

11. Deco, uvek budite ljubazni. Zapamtite, ljubaznost će vas učitiniti najomiljenijom osobom kod Boga.

12. Osmeh, elegancija i samopouzdanje su najveće duhovno bogatstvo. Sa njim ćete imati sve.

Glas javnosti /H01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR