Glas Javnosti

JASTUČNICE OD STARIH MAJICA: Jednostavna ideja koja će osvežiti izgled vaše sobe

Život
Autor: Glas javnosti

U današnjem svetu, gde se održivost sve više ističe kao ključna vrednost, uradi sam projekti postaju ne samo zabavni, već i ekološki prihvatljivi načini da se osveži prostor.

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice. Ova jednostavna, ali efektivna ideja ne samo da omogućava očuvanje uspomena na omiljene majice, već i dodaje personalni dodir svakom kutku dnevne ili spavaće sobe.

Kroz kreativnost i sa malo truda, možete transformisati stare, dosadne majice u komade dekoracije koji će oplemeniti prostor i uneti svežinu u vašu svakodnevnicu. Sve što vam je potrebno jesu makaze, šivaća mašina (ili igla i konac ukoliko ste veštiji), stare majice (po mogućstvu sa nekim lepim porukama, printovima ili jednostavno majica u vašoj omiljenoj boji) i jastuci, odnosno jastučići koje želite da prekrijete.


Dakle, izaberite stare košulje ili tkanine koje želite da koristite za izradu jastučnica. Operite ih i osušite pre nego što počnete sa šivenjem. Postavite jastuk na majicu ili košulju i obeležite granice tako da imate dovoljno materijala za obuhvatanje jastuka plus dodatnih nekoliko centimetara za šav. Zatim isecite tkaninu prema obeleženim granicama.

Postavite dva dela tkanine licem na lice (unutrašnje strane okrenute jedna prema drugoj) i šijte tri strane zajedno. Ako želite, možete dodati rajfešlus na četvrtu stranu kako biste lako stavili jastuk unutra i izvadili ga radi pranja. Ako ne koristite rajfešlus, šijte i četvrtu stranu, ostavljajući malu rupu na jednom kraju kako biste mogli da stavite jastuk unutra.

Okrenite jastučnicu na pravu stranu kroz otvor koji ste ostavili. Zatim pažljivo umetnite jastuk unutra kroz otvor. Ako niste stavili rajfešlus, šijte ručno otvor zatvarajući ga uz pomoć igle i konca. Ako jeste, zatvorite rajfešlus i vaša jastučnica je spremna!

Ovaj jednostavan projekat vam omogućava da osvežite izgled svoje spavaće sobe uz minimalne troškove i trud, a istovremeno možete reciklirati stare tkanine ili košulje koje više ne koristite.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR