Glas Javnosti

SVEČANO! POČEO PRVI DAN ŠKOLE: Deca stigla sa roditeljima, intonirana himna, policajci u dvorištima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvi dan školske godine, za mnoge je početak novih iskustava i druženja. Uprkos svemu što se izdešavalo prethodnih meseci, đaci u svoje klupe dolaze sa određenom strepnjom, ali nadajući se novim poznanstvima i znanjima.

Prve dve nedelje će, prema ranijim najavama Ministarstva prosvete proći u razgovoru između nastavnika i učenika kako bi se đacima olakšao početak nove školske godine.
.
U dvorište Osnovne škole "Kneginje Milice" roditelji stižu sa decom, pretežno đacima prvacima kako bi ih ispratili u školu. Oni se ispred škole fotografišu, kako bi sačuvali jedinstveni trenutak u odrastanju njihove dece.

Trenutno, oko 7.30 časova, ima dvadesetak dece, a kako javlja reporter, tu je i policajac, kako je i najavljeno da će biti u svakoj školi. Deci starijih razreda nastavnici su već rekli da neće imati prvi čas, već da će samo razgovarati.

- Školska godina počela je po planu, u bez ikakvih problema. Ove godine ponosni smo što je u našu školu upisano 130 đaka prvaka koji. Đaci su na početku nastave slušali himnu Srbije, koja ie bila na razglasu, a nastava je potom počela - kaže Darko Eger, direktor OŠ “Kneginja Milica” na Novom Beogradu.



On ističe da su smernice koje je Ministarstvo prosvete prosledilo svim obrazovnim ustanovama u ovoj školi primenjene, pogotovo kada su u pitanju đaci prvaci.

Pre majske tragedije, policajci u školama nisu bili čest prizor.

Međutim, sada ih ima u svakoj školi! Policajci sa kojima su reporteri “Blica” razgovarali kažu da jeste bilo predviđeno da dva policajca budu u školi, ali da se sada ipak nalazi po jedan policajac celog dana od 7.30, pa sve do 19.30 časova.



Učiteljice su izlašle da poređaju učenike po odeljenjima i pripreme ih za ulazak u školu.

U 7.50 časova zvonilo je za ulazak, a nastava počinje u 8 sati. U 8 časova je takođe, u OŠ "Kneginje Milice" počelo intoniranje himne. Učiteljice su nakon toga vodile decu hodnicima i dvorištem, kako bi upoznali školu.

Za razliku od nekih ranijih godina, više neće biti korona mera, onlajn nastave, podeljenih odeljenja, obaveznih maski na časovima, ali će zato znatno veća pažnja biti posvećena borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Tu su zato četiri novine koje đake čekaju ove godine, a tiču se pravila oblačenja, mobilnih telefona, a uvodi se i jedna američka praksa.

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR