Glas Javnosti

UNIVERZITET U BEOGRADU ZA BRUCOŠE OPREDELIO VIŠE OD 15.000 MESTA: Evo koji je tačan broj

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, gde su budući brucoši polagali prijemni ispit za upis i istakao da je ukupan broj mesta za buduće studente prve godine na ovom fakultetu 1.400, dok će država finansirati studije njih 600.

Na Univerzitetu u Beogradu opredeljena su ukupno 15.053 mesta, a broj prijavljenih kandidata je 19.591 na svim fakultetima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Zadovoljstvo je videti da svake godine ima veliki broj prijavljenih kandidata za studiranje na najstarijem i najvećem univerzitetu u Srbiji. To je potvrda kvaliteta rada fakulteta i profesora“, ocenio je Ružić.


Ove godine, doneta je odluka da se iz budžeta Srbije finansira ukupno 36.626 budućih brucoša, od toga će Vlada Srbije finansirati 29.790 mesta, a Pokrajinska vlada 6.836.

Ružić je istakao da od ove akademske godine država, prvi put, finansira i studije za školovanje 119 studenata na master strukovnim studijama, piše N1.

Na Matematičkom fakultetu kažu da je interesovanje slično kao i prethodnih godina, ali da se prijavio mali broj kandidata za određene module - za profesora matematike svega osam.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP