Glas Javnosti

STAREŠINSTVO ZA 50 EURA MESEČNO: Profesori koji su razredne starešine imaće dodatak na platu od 6000 dinara

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru, kada se isplaćuje zarada za januar koja će, izražena u novcu iznositi 6.065,68 dinara

Od januarske zarade, profesorima koji imaju svoje odeljenje će biti povećan koeficijent za razredno starešinstvo sa četiri na sedam odsto, predviđeno je izmenama Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, koju je usvojila Vlada Srbije, a nedavno je objavljena u Službenom glasniku.

Odeljenjske starešine će povišicu na zaradu osetiti u februaru, kada se isplaćuje zarada za januar koja će, izražena u novcu iznositi 6.065,68 dinara. Da podsetimo, povećanje dodatka za starešinstvo dogovoreno na Radnoj grupi za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama. Povod za formiranje ove radne grupe bio je slučaj nasilja nad profesorkom Tehničke škole u Trsteniku kojoj je učenik izmakao stolicu, a predlog da se starešine dodatno nagrade potekao je od sindikata.

unsplash
foto: printscreen

Povećanje plata od 1. januara za 10 odsto dobiće svi zaposleni u javnom sektoru, a početna plata nastavnika sa sedmim stepenom stručne spreme iznosiće 86.680 dinara.

Ministarstvo prosvete je krajem marta prošle godine donelo Uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine kojim se bliže uređuju njegovi zadaci u oblastima rukovođenja odeljenjskom zajednicom i saradnje sa relevantnim učesnicima obrazovno-vaspitnog procesa, u cilju jačanja vaspitne uloge škole.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR