Glas Javnosti

Regionalni program o kulturnim razlikama

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

O vrednostima kulturnih raznolikosti, o tome kako doprineti unapređenju obrazovnih sistema kroz projekat „Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatra iz Banjaluke učiće se od jula do decembra.

Deca, mladi i odrasli iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore imaće priliku da kroz audio, literarnu, dramsku obrazovnu formu uče i prošire svoja znanja o kulturnim raznolikostima u svrhu razvoja kreativnog stvaralaštva i kritičkog mišljenja putem umetnosti. Jedan od zajedničkih ciljeva jeste kreiranje zajedničkog umetničkog sadržaja, kao i suočavanje sa problemima obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Takođe, ciljevi projekta su i povećanje učešća i uticaja mladih i odraslih na pitanja koja utiču na programe međukulturalnog razvoja i reformi te unapređenje interkulturalnog dijaloga i poboljšanja društvene kohezije u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Fokus projekta biće usmeren na ugroženu i osetljivu decu i na obrazovanje pozorišne publike kroz audio i animiranu multimedijalnu obrazovnu formu. Projekat realizuje Nevid teatar u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", koji provode UNDP, UNICEF i UNESKO.Ovaj projekat finansira Fond UN za izgradnju mira. On će biti implementiran u BiH, Srbiji i Crnoj Gori a posebne aktivnosti biće realizovane u Banjaluci, Užicu, Šapcu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Subotici, Smederevu, Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Vršcu.

(Izvor: RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR