Glas Javnosti

Raspisan konkurs za mlade evropske ambasadore

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Evropska komisija raspisala je konkurs za mlade evropske ambasadore, uzrasta od 18 do 29 godina, u cilju povezivanja mladih iz regiona koji žele da utiču na razvoj društva, dele svoje ideje i razvijaju talente, kao i da šire evropske vrednosti koje nudi Evropska unija.

Naime, radi se o Mreži mladih evropskih ambasadora koja će okupiti 60 mladih osoba iz zemalja Zapadnog Balkana. Svi zainteresovani mogu se prijaviti tako što će popuniti elektronski prijavni formular na engleskom jeziku. Takođe, potrebno je poslati i jednominutni video u kome će ukratko objasniti zbog čega žele da postanu mladi evropski ambasadori. Rok za prijavljivanje na ovaj konkurs je 15. jul 2020. godine.

Za odabrane ambasadore i atašee, naredne tri godine biće organizovana učešća u brojnim aktivnostima pod pokroviteljstvom mreže Mladi evropski ambasadori. To podrazumeva razne događaje za mlade, konferencije, debate, studijske posete Briselu itd. Zainteresovani kandidati moraju imati odgovarajuće znanje engleskog jezika, prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i starosnu granicu od 18 do 29 godina. Svi zainteresovani kandidati treba da pokažu interesovanje za jednu od mogućih oblasti: umetnost i dizajn, film i fotografija, muzika, zaštita životne sredine, sport i aktivizam u oblasti mladih. 

Detaljnije informacije o ovom konkursu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici platforme Mladi evropski ambasadori. Nakon podnošenja prijava, glasaće se za najbolji video od 20. jula do 20. avgusta 2020. godine. Oni koandidati koji osvoje najviše glasova, prolaze u poslednju fazu selekcije u kojoj će žiri 25. avgusta 2020. godine odabrati 5 najboljih ambasadora i 5 najboljih atašea iz svake zemlje. 

(Izvor: Obrazovanje. rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR