Glas Javnosti

'Pročitajte' osobu za svega 7 sekundi pomoću metoda koje koriste psihijatri

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Da li znate da nam za procenu neke osobe treba svega nekoliko sekundi? U nastavku teksta saznajte kako brzo možete "pročitati" neke ljude.

Iako prvi utisak o nekome može biti itekako pogrešan, vrlo često upravo taj prvi utisak može biti potpuno tačan. Šta možemo zaključiti iz nečijih pokreta, načina odevanja ili ponašanja?

Inteligencija

Ukoliko vas za vreme razgovora neka osoba gleda pravo u oči, možete zaključiti da je ona inteligentna i čvrstog karaktera. Ovo može biti od velikog značaja kada odlazite na razgvor za posao, jer poslodavac po tome može zaključiti da ste odlučni, sposobni i inteligentni.

Finansijsko stanje

Skupa garderoba na nekoj osobi može biti znak njegovog finansijskog blagostanja i takve osobe se mogu doživeti kao imućnije, pokazala su istraživanja.

Dominantnost

Iako mnogi muškarci tragično shvataju gubitak kose i ćelavost, to ne treba da bude tako. Studija Univerziteta Pensilvanije pokazala je da muškarci bez kose nemaju razloga za tugu. Oni su prema ovoj studijikarakterisani kao dominantniji od onih koji imaju kosu.

Rukovanje - čvrst karakter

Čvrsto rukovanje i gledanje u oči tokom upoznavanja može biti važan znak za suprotnu stranu. Ovo pokazuje čvrst karakter osobe koja je odvažna i "zna šta hoće".

Avanturističi duh

Ljudi se mogu proceniti i prema svom hodu, odnosono oni koji hodaju opuštenije doživljavaju se kao otvorenije osobe koje su sklonije avanturama.

Sklonost promiskuitetu

Jedna studija pokazala je da Britanci drugačije doživljavaju žene s tetovažama; smatraju ih manje privlačnima te promiskuitetnijima od pripadnica lepšeg pola čija koža nije “ukrašena” crtežima, odnosno tetovažama.

Pouzdanost

Desetinka sekunde dovoljna je da procenimo da li možemo verovati nekom. Istraživanje je sprovedeno među studentima: jedna grupa imala je 100 milisekundi da ocene privlačnost, agresivnost, simpatičnost, pouzdanost i još neke osobine na licima glumaca, dok druga grupa nije bila vremenski ograničena. Razmišljajući o karakteristikama, nekima je trebalo više, a nekima manje vremena, osim kada je u pitanju bila pouzdanost – obe grupe to su procenile u istom vremenskom roku.

Glas javnosti/Agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR