Glas Javnosti

Od septembra đaci dobijaju novi predmet: Uvodi se TENIS u škole

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Novi predmet u osnovnim školama od septembra biće i tenis.

Učenici prvog i trećeg razreda u najmanje 22 osnovne škole u Srbiji, moći će besplatno u okviru vannastavnih aktivnosti da nauče da igraju trenutno omiljeni sport u našoj zemlji.

Daboga ti dete bilo talentovano za tenis, šaljiva je kletva koja se razmenjuje u srpskom narodu, jer je tenis veoma skup sport u kome profesionalni sportisti ulažu veliku količinu novca kako bi bili što bolji.

Međutim, pilot projekat "Tenis u osnovnim školama" ima ideju da besplatnim časovima tenisa za osnovce približi učenicima taj sport kao vannastavnu aktivnost.

"Mi smo počeli to već da radimo ima jedno dvadesetak i nešto škola koji su ušli u projekat", rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Školski sistemi će projekat podržati tako što će ponuditi prostor za pravljenje terena, a Teniski savez Srbije u vidu donacija mrežica, reketa i loptica.

"Tenis je vrlo kompleksan sport, reket je produžena ruka, deca u tom uzrastu se slabije služe i svojim rukama tako da u tom delu je to malo otežavajuća okolnost, plus naravno infrastruktura", kaže profesor Goran Nešić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR