Glas Javnosti

Nova ZUOV digitalna podrška u nastavnoj praksi

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Sa novim tehnologijama i programina sa kojima se susreću nastavnici svih predmeta u školama širom Srbije mnogi su se dobro snašli. Međutim, za one kojima je sve ovo teško palo, podrška u oblasti korišćenja i primene digitalnih alata u nastavnom procesu biće od velike pomoći.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa Unicefom prepoznao je potrebu pružanja podrške nastavnicima, a sve što je potrebno jeste da otvorite tiket sa pitanjem na ovom novom servisu. Na novom Nacionalnom obrazovnom portalu formiran je novi servis za sve obrazovno-vaspitne ustanove i prosvetne radnike: ZUOV digitalna podrška. Ovakav vid digitalne podrške pruža pomoć u planiranju i realizaciji procesa nastave i učenja uz upotrebu IKT-a.

Sva pitanja o primeni IKT-a, kao što su korišćenje digitalnih alata u nastavi, korišćenje LMS sistema za upravljanje učenjemi slično, možete dobiti od digitalnih mentora koje čini grupa istaknutih nastavnika u različitim oblastima pedagoške upotrebe digitalnih tehnologija. Oni će vam odgovoriti u roku od 48 sati, ukoliko ne dođe do većeg broja otvorenih tiketa. Digitalni mentori su autori i realizatori onlajn obuka, voditelji u neposrednim obukama za korišćenje alata, dugogodišnji spoljni saradnici Zavoda, pedagoški savetnici, autori udžbenika. 

Nastavnici se mogu upoznati sa digitalnim alatima i njihovom pedagoškom upotrebom kroz Obuke za realizaciju nastave. Mnogima će ZUOV digitalna podrška biti od velike koristi.

(Izvor: NOP)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR