Glas Javnosti

NEMA POTREBE ZA NASTAVOM NA DALJINU: Ministarstvo prosvete planira redovne časove u novoj školskoj godini

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske planira redovnu nastavu u narednoj školskoj 2020/21. godini, a nadamo se da će nam to dozvoliti epidemiološka situacija u vezi sa korona virusom, poručuju iz Ministarstva prosvete.

– Ministarstvo je u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, Radio-televizijom Republike Srpske i velikim brojem prosvetnih radnika, u veoma kratkom vremenskom periodu obezbedilo nesmetano odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa tokom pandemije izazvane pojavom korona virusa u Republici Srpskoj. Zbog brzine i efikasnosti naših institucija smatramo da trenutno nije potrebno snimanje nastave na daljinu – kažu u Ministarstvu.

Reč je o odgovoru Ministarstva prosvete i kulture RS na upit povodom informacija da će tokom letnjeg raspusta, ipak, biti snimana nastava na daljinu za narednu školsku godinu. Naredna školska godina počinje 1. septembra 2020.

Ministarka prosvete Natalija Trivić izjavila je prošle sedmice da se u Ministarstvu nadaju da će nastava naredne školske godine početi u klupama.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR