Glas Javnosti

НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ПРЕВАРЕ ИНТЕРНЕТ ПРОДАВАЦА; ТО ШТО НАВОДЕ ДА НЕ ВРАЋАЈУ НОВАЦ ЈЕ ПРОТИВЗАКОНИТО!

Obrazovanje
Autor: Глас јавности/ Г. Авалић/ г.авалиц@телеграф.рс/ од 14.09.2018.

Трговац је дужан да одмах, а најкасније у року од три дана од дана раскида уговора врати потрошачу сав плаћени новац

Уколико купујете робу преко интернета имате право да је у року од 14 дана вратите без икаквог објашњења, иако ће многе фирме које на овај начин нуде своје производе покушати да вас убеде у супротно.

Све је више фирми које нуде робу преко сајтова, Фејсбук или Инстаграм страница. Многе од њих послују по законима, али такође је све више оних које испод производа који нуде стављају обавештење "Не враћамо новац".

То не само што није поштено, већ је и незаконито, јер свако ко купи нешто ван продавнице, било да је пазарио преко интернета, каталога или на некој промоцији, има законски рок од 14 дана да се предомисли, да купљено врати и да у истом року добије новац назад.

Не само да купац има право да врати купљено, већ продавац сам има обавезу да га о тој могућности сам обавести.

- Уз робу коју испоручује, трговац је дужан да достави потрошачу рачун, образац за одустанак од уговора и предуговорно обавештење, затим гарантни лист уколико је уговорена гаранција, као и упутство за употребу и монтажу на српском језику уколико је реч о испоруци техничке робе - стоји у закону.

Уколико потрошач искористи своје право и одустане од куповине, трговац је дужан да одмах, а најкасније у року од три дана од дана раскида уговора врати потрошачу сав плаћени износ.

 

Глас јавности/ Г. Авалић/ г.авалиц@телеграф.рс/ од 14.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR