Glas Javnosti

NAUČNA FANTASTIKA JE POSTALA STVARNOST! Predstavljen prvi ŠTIT ZA NEVIDLJIVOST (VIDEO)

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Britanska kompanija razvila je ono što je do sada izgledalo kao naučna fantastika – štit za nevidljivost.

Firma „Invisibiliti šild“ razvila je 25 štitova veoma sličnih ogledalu koji omogućavaju osobi da postane „nevidljiva“ kada se postavi iza objekta.

Efekat se postiže u zavisnosti od osvetljenja, jer u nekim scenarijima osoba ne nestaje u potpunosti, već je njena figura zamagljena; međutim, na otvorenim mestima sa malo boja (kao što je plaža) štit dobro funkcioniše.

Prema tvorcima ovog pronalaska, efekat se postiže zahvaljujući setu precizno konstruisanih sočiva koja odbijaju svetlost koja se odbija od štita u stranu, dajući osećaj nevidljivosti, prenosi Sputnjik mundo.

Iz kompanije objašnjavaju da se svetlost koja ulazi u zadnji deo štita „prelama u fokusnu tačku, a zatim se širi na strane“ i kada „spoljna površina sočiva dostigne dovoljno mali ugao u odnosu na ugao ulazne svetlosti, svetlost se reflektuje iznutra, a ne prelama.

„Da bi ovi pravilno manipulisala svetlom kako bi stvorili funkcionalne nevidljive štitove, sočiva moraju imati specifičan oblik i biti formirana sa veoma visokom preciznošću. Da bismo pronašli najbolju konfiguraciju za štit, testirali smo različite oblike sočiva sa različitim profilima, uglovima, različite dubine i udaljenosti razdvojenosti“, detaljno su opisali kreatori.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP