Glas Javnosti

Nagrađivani niški matematičar drži BESPLATNE ONLAJN ČASOVE tokom epidemije

Obrazovanje
Autor: blic.rs

Nišlija Saša Popović, nagrađivani profesor matematike, objavio je da će organizovati besplatne onlajn časove matematike, do kraja meseca.
Na sajtu "Uči slobodno" učenici će moći da slušaju predavanja i vežbe koje je Saša pripremio za njih.

- Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje kod kuće najsigurnije - objašnjava Nišlija razloge za ovaj lep gest u intervjuu za Južne vesti.

"Jutjub lekcije" matematike počeo je da drži još pre 9 godina, za video klipove je nagrađivan, a njegov sajt je proglašen za najbolji sajt edukativnog sadržaja, pre nekoliko godina.

Odlučio je da omogući deci da uče fiziku i matematiku besplatno, tako da sajtu mogu svi da pristupe, potrebno je da izaberu samo razred, a osim lekcija dobijaju i zadatke za vežbanje.

 
- Dete se prijavi i ima lekcije gde ja bukvalno objašnjavam kompletno gradivo matematike od 5. do 8. razreda i imam pripreme za završni ispit. Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije išla u školu, i verovatno će se desiti da se škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće - priča Popović, a piše portal Južne vesti.

Smatra da je u ovom periodu najteže osmacima jer se spremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu dobro da se spreme.

Zato poziva osnovce i njihove roditelje da na sajtu ucislobodno.com mogu da slušaju privatne časove besplatno, za sada do kraja meseca, a navodi da će akcija možda biti i produžena u zavisnosti od situacije sa virusom korona.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR