Glas Javnosti

MOGUĆE JE! Sandra je u 42 godini ZAVRŠILA FAKULTET!

Obrazovanje
Autor: Glas Javnosti

Sandra Angelovski iz Beograda, upisala je Filološki fakultet sa 42 godine i završila ga na Katedri za srpski jezik i književnost, čime je dokazala da je moguće ostvariti svoje snove ukoliko ste uporni.

Sandra ističe da iako je bila poslovno ostvarena, te iako ima supruga i odraslog sina, imala je osećaj da joj nešto nedostaje.

Sandra navodi da se jako mlada ostvarila kao supruga i majka, te je i pored toga imala je osećaj da joj nešto nedostaje i da nije kompletna. Ističe da su joj se po završetku fakulteta sve kockice složile, te i da je osećaj koji je imala nestao.

Ona tvrdi da je za svaki uspeh bitna i podrška onih koji su vam najbliži. - Bilo je teških trenutaka, neprospavanih noći, prolivenih suza nad literaturom i pitanja „šta će meni sve ovo u životu“, ali kada vidite da vaš sin podjednako sa vama živi vaše studentske dane, kada dobijete neizmernu podršku supruga, sestre, majke, sve to mnogo lakše prebrodite - priseća se ona i dodaje: - Moja odluka da nastavim obrazovanje najmanje je iznenadila moju mamu, jer ona zna koliko sam oduvek bila ambiciozna. Kod nje se nije postavljalo pitanje „da li ću“ nego „kada ću“ - ističe Sandra Angelovski za Kurir.

Generacijska razlika između nje i kolega bila je velika, ali to je nije poljuljalo. 

 

- Imala sam tu sreću da budem prihvaćena i da dobijem punu podršku kako od svojih mlađih kolega, tako i od profesora. Smatrala sam da ja, bez obzira na moje godine, imam podjednaku obavezu, kao i svi ti mladi ljudi, prema profesorima i fakultetu od onog momenta kada sam ga upisala. Sa nekim kolegama sam postala veliki prijatelj- ističe ona.

Nakon sticanja diplome zaposlila se u obrazovnom centru "Triangl".

- Smatram da je obrazovanje jedino što nikada niko ne može zaista da vam oduzme. Materijalno dođe i prođe, preko noći možete sve da izgubite kao i da dobijete, ali ono znanje koje posedujete je samo vaše i samo vi odlučujete šta ćete sa njim.

 

Sve mlade ljude, predstojeće generacije, a i ljude u njenim godinama i one starije, Sandra podržava da ostvare svoje ambicije i ovom svojom pričom daje vetar u leđa mnogima.

- Ne postoji nesavladivo gradivo, ne postoje barijere, granice, samo ukoliko nešto dovoljno jako želite i ako se za to trudite. A ako uz sve to još imate i podršku vaš najbližih i prijatelja, za vas ne postoje prepreke - završava Sandra.

(Glas javnosti/ Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR