Glas Javnosti

MINISTARSTVO PROSVETE ZA PRIMER: Ulaganje u učeničke i studentske domove jedan od prioriteta

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Ulaganje u učeničke i studentske domove je jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, rečeno je na štandu tog ministarstva, na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava na Beogradskom sajmu.

To ministarstvo je saopštilo da su predstavljeni učenički i studentski standard i investicioni projekti, kao i škole sa domovima učenika i studentski centri.

Predstavljen je program kroz koji je do sada izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno 13 domova za smeštaj učenika i studenata, čime je obezbeđeno 2.620 novih mesta, prenosi N1.


U sedam učeničkih domova u Svilajncu, Trsteniku, Kragujevacu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Beogradu smeštajni kapacitet povećan je 1.523 mesta, navodi se u saopštenju.

Navedeno je da je u šest studentskih domova u Kragujevcu, Subotici, Čačku, Užicu, Paliću i Beogradu smeštajni kapacitet za studente povećan za 1.097 mesta.

Predstavljena je i investicija uređenja i povećanja smeštajnih kapaciteata u kompleksu „Studentski grad“ u Novom Beogradu, koji će nakon uređenja imati 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR