Glas Javnosti

Ministarstvo prosvete pozvalo škole da dostave materijale o sprovedenim aktivnostima tokom Nedelje sećanja i zajedništva

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Od 7. do 10. maja osnovne i srednje škole u Srbiji obeležile su različitim aktivnostima Nedelju sećanja i zajedništva.

Škole su tokom tog perioda realizovale različite aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u Duboni i Malom Orašju i zločina u Niškoj Banji.

U školama su organizovane različite radionice na kojima su učenici mogli da izraze svoja razmišljanja i emocije o temama sećanja i zajedništva kroz slike, pesme, eseje ili dramske predstave. Takođe su organizovane humanitarne i volonterske aktivnosti, kao i ekološke akcije.

Škole dostavljaju Ministarstvu prosvete video snimke, fotografije i druge materijale o realizovanim aktivnostima. 

Zahvaljujemo se svima koji su dostavili materijale i pozivamo i ostale škole da dostave svoje materijale o sprovedenim aktivnostima.

Održavanje Nedelje sećanja i zajedništva predložila je Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije.

Osnovne i srednje škole aktivno su učestvovale u ovim aktivnostima.

Glas javnosti /Z01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR