Glas Javnosti

Kreativni i kada je najteže: Učenici se odlično snašli u ulozi nastavnika tokom pandemije

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

U vreme pandemije korona virusa, naši učenici su imali zadatak da prate nastavu na daljinu. Neki od njih, oni kreativni i nadareni, sami su uzeli stvar u svoje ruke i pokazali svojim drugarima kako na interesantan način predstaviti jedan ogled iz fizike.

Jedan učenički ogled iz fizike za 6. razred pokazao je kako na zanimljiv način objasniti nastavnu jedinicu. Kasnije, na istu temu, snimljen je i kratki film sa ogledima koji je na konkursu NVO "Oaza znanja" iz Podgorice pod nazivom "Moj mali kućni ogled", dobio priznanja. Film je odlično ocenjen i biće objavljen u elektronskom Zborniku radova. Konkurs je međunarodnog karaktera i iz svih oblasti prirodnih nauka. Nije bilo rangiranja, već je odabir radova vršen samo za ulazak u Zbornik. Među mnogim učesnicima iz različitih zemalja, svoje mesto je pronašla i Vladana Rajković, učenica 6. razreda OŠ "Dubrava" iz Knjaževca. 

Veoma lep i kreativan zadatak potekao je on nastavnice fizike Dragice Nikodijević koja je učenicima 6. razreda OŠ "Dubrava" u Knjaževcu zadala da kroz prezentaciju predstave oblast "Pritisak" i da za to budu ocenjeni. Učenici su dobili temu "Pritisak čvrstih tela", a grupa "Mladih fizičara" u sastavu Vladana Rajković, Marta Vojinović, Lana Nikolić, Lara Đorđević, Mina Milentijević i Anja Đorđević, napravile su prezentaciju vrednu svake pohvale. 

- Učenici su lepo odradili svoje projekte, a uspeh nije izostao. Sve prezentacije su bile dobre, ali Vladanina je bila najkompletnija jer sadrži i demonstraciju ogleda, rekla je za Glas javnosti nastavnica fizike Dragica Nikodijević.

Sastavni deo te prezentacije je i video sa ogledima koji dočaravaju primenu pritiska. Njihov trud i zalaganje dopali su se nastavnici, pa je predložila da tim radom konkurišu za emitovanje u nastavi na daljinu. Video sa ogledima je odabran od strane predavača i emitovan onlajn na času fizike, te su se tako učenici jedne osnovne škole našli u ulozi nastavnika. Tim činom dale su svoj doprinos ovom vidu nastave. 

Kako je izgledao njihov ogled sa pritiskom, zajedno sa drugim ogledima dece iz ostalih gradova Srbije, pogledajte u videu onlajn nastave na daljinu:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR