Glas Javnosti

Koje fakultete upisuju budući studenti?

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Upis na beogradske fakultete otpočeo je 24. juna, a trajaće do 28. juna. Po tradiciji, određeni fakulteti kao i do sad, bude najveće interesovanje budućih brucoša. Među najpoželjnijim fakultetima su Elektrotehnički fakultet i Fakultet organizacionih nauka.

Međutim, pojedine visokoškolske ustanove ove godine iznenadile su velikim brojem studenata koji su tu aplicirali. Najveće iznenađenje je Farmaceutski fakultet, koji je prošle godine bio nešto iznad kvote. Takođe, interesovanje je veliko i za Hemijski i matematički fakultet, kao i Fakultet političkih nauka. Na listi izabranih fakulteta ne zaostaje ni Fakultet za bezbednost. 

Čini se da se interesovanje budućih studenata prilagođava tržištu rada, pa se indeks više traži na Farmaciji i na Građevinskom fakultetu. Na Farmaciji ima mesta za 327 brucoša, a prijavilo se 544 studenata. Na Medicinskom fakultetu ima 638 mesta, a broj prijavljenih kandidata je 921. Fakultet organizacionih nauka nudi 820 mesta, a prijavilo se 1 220, dok Matematički fakultet ima 435 mesta, a prijavilo se 712 kandidata. Na ETF-u iam 720 mesta za studenta, ali se prijavilo 797 studenata. Na Fakultetu za bezbednost ima 390 mesta, a trenutno ima 522 zainteresovana kandidata. Građevinski i Biološki fakultet su takođe premašili kvote, pa na Građevinskom fakultetu na 400 mesta pikira 430, a na Biološkom fakultetu na 230 meta, pretenduje 259 kandidata.

Broj prijavljenih kandidata za sve fakultete možete pogledati na ovom linku.

Nakon prijavljivanja, prijemni ispiti će se održati uz sve propisane mer zaštite od 29. juna do 5. jula 2020. godine.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR