Glas Javnosti

ГОВОР ТЕЛА Да будете успешни и у послу и у љубави: Усавршите вашу гестакулацију како бисте оставили добар утисак на окружење

Obrazovanje
Autor: alo.rs/Foto:Pixabay

Невербална комуникација је пут до успеха

Свесни смо да први утисак и физиономија су битни, ако не и најбитнији фактори за животне прилике. Наиме, неки научници су још одавно установили да дојам који остављамо у само неколико секунди на особу, остаје трајна база мишљења о нама.

Зато, трудите се да овладате вештинама гестакулације, али не губите и своју спонтаност.

Када разговарате са неким, нека вам буде на уму да би било пожељно стопала усмерити ка саговорнику. То одаје утисак лојалности и жеље да се зближите.

Стисак руке при упознавању је један од најбитнијих фактора за успешан и пријатан наставак конверзације. Чврст, али не и груб, стисак оставиће дојам да сте искрени и да поштујете особу наспрам вас.
Гледање у очи јесте један од битних фактора, али нападан поглед је фрустрирајућ за саговорника.

Током разговора, будите спонтани, али се трудите да гестикулацијом рукама дочарате оно о чему причате. Ипак, претерано гестакулисање, може одати погрешан дојам
Дошли смо до најбитнијег фактора, а то је осмех. Трудите се, а да то не изгледа усиљено, да се осмехујете што чешће. Нарвно, ово важи када су неформалне теме у питању.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR