Glas Javnosti

ЕВО ШТА О СВОМ ОБРАЗОВАЊУ ИМА ДА КАЖЕ ВИДОВИТИ ДОКТОР АЛЕН АЗАРИЋ; НИЈЕ ЗАВРШИО КОНВЕНЦИОНАЛНУ МЕДИЦИНУ, А ПАЦИЈЕНТЕ ЛЕЧИ ГЉИВАМА

Obrazovanje
Autor: Глас јавности/ Блиц.рс/ од 04.02.2018.

Ален Азарић, "исцелитељ" који неизлечиве болести дијагностикује визијама, а отклања гљивама, своју диплому доктора стекао је на Факултету за природну медицину, чији је оснивач нико други до Мирољуб Петровић, јавности најпознатији по изјави "Идеш под мач, бато"

- Ја сам завршио киропрактику, намештам јако лепо леђа, врат, кости, оно што се каже "17 у 1" - и киропрактика и фитотерапија. Завршавао сам јаке курсеве, да не кажем школе, јер за мене није школа ако не идеш четири, пет година. То што сам ја талентован за много ствари не значи да се сматрам јаким ученим човеком - рекао је Азарић приликом једног телевизијског гостовања.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dr Alen Azaric (@dr_alen_azaric) on

Он је додао и да много чита, али да није завршио конвенционалну медицину. Ипак, у онкологију се, каже, баш разуме.

- Поље у које ја улазим је онкологија. Прочитао сам једно 3.000 страница конвенционалне медицине и да могу да полажем само тај део онкологије, мислим да бих са десетком завршио, чак и докторирао, 100 одсто. Нисам себи дозволио да може иједан онколог професор доктор да ме матира у том пољу - испричао је Азарић.

Једину диплому је, како каже, стекао на факултету Мирољуба Петровића, човека који школе види као "дебилане".

- Завршио сам Факултет природне медицине (ФПМ) Мирољуба Петровића преко интернета, који није признат, али тај факултет мени је помогао да утврдим знање, иако нисам ништа много научио, али сам на њему завршио докторат - рекао је Азарић.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dr Alen Azaric (@dr_alen_azaric) on

Ова установа иначе је, наводно, део Института за природну медицину (ИПМ) са седиштем у Њујорку. Ипак, приликом детаљније претраге постаје јасно да је установа спорна колико и њен оснивач. Наиме, на адреси седишта Института у Њујорку налази се стамбена зграда, а ни школа ни Институт овог типа нису наведени међу институцијама тог дела града. Фејсбук страницу прати мали број људи, а објаве које нису на српском језику, написане су на лошем енглеском. Ипак, у опису факултета, током којег будући лекари, ако већ студирају само онлајн, ниједном не виде пацијента, стоји да ова школа постиже "резултате у лечењу који су међу најбољим у свету" - ипак, без икаквих доказа.

- ФПМ нуди образовање у различитим гранама природне медицине. Студирање се обавља преко интернета, а брзина студирања зависи искључиво од студента - наводи се даље.

То ће рећи да за кратко време и само 950 евра, студенти могу постати доктори. Њима се нуде знања из припреме мелема и "браон напитака", основа религије, патологије, кућног порађања, а онда и све о здрављу очију и емоционалној интелигенцији, као и лечењу постом. То су само неки од предмета који полазнике деле од звања "доктора", а тачка коју Ален Азарић повремено ставља после скраћенице др вероватно треба да укаже о каквом је доктору реч. Јер иако се оградио од свог ментора, Азарић са њим дели многе ставове, а један од њих је онај о вакцинацији.

- Вакцинација је зло. Зашто ја нисам примио ММР вакцину - зато што сам прележао заушке и свако дечје обољење. Сад мени тамо да неки доктор, професор не знам којег факултета, дође и прича о вакцини? - пита се овај човек.

Иначе, Прво основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против наводног исцелитеља Азарића због сумње да је извршио кривично дело надрилекарство, односно надриапотекарство, и наложило полицији да га саслуша.

Факултет без акредитације

На страници Комисије за акредитацију и проверу квалитета, међу установама које јесу акредитоване, не наводи се Факултет за природну медицину.

- Према нашој евиденцији, ова институција никада није поднела захтев за акредитацију, те је од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета у високошколском образовању и нема - изјавио проф. др Ћемал Долићанин, председника Комисије.

Ако, под претпоставком да је наводни оснивач инситут из иностранства, овај факултет и не подлеже нашој акредитацији, стечене дипломе би свеједно морале да се нострификују.

- Центру за информисање о признавању иностраних високошколских и средњошколских исправа није се никада обратио нико ко је желео да нострификује диплому са факултета који је у оквиру Интитута за природну медицину - рекли су нам из Министарства просвете.

 

Глас јавности/ Блиц.рс/ од 04.02.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR