Glas Javnosti

Bojenje bojanki sa decom kao terapija za opuštanje

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki

Da biste kvalitetno proveli vreme sa decom, ali se i opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite - bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to biti zanimljivo, povoljno će se odraziti na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a biće srećni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako prijati u ovim smutnim danima. Psiholog Majl Foks je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.

Ono nam pomaže da se izolujemo od mračnih misli i problema, bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije "otresemo" stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan - tvrdi Foks.

- Dok budete bojili, vaš mozak će biti zdravo uposlen i tako ćete ga odbraniti od napada anksioznosti.

Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi deci bilo još zanimljivije i onda zajedno bojite njihove omiljene junake. Podelite flomastere i drvene bojice na "ravne časti" i prionite na posao.

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR