Glas Javnosti

Biće još slobodnih mesta u beogradskim vrtićima

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

2 165 žalbi stiglo je u prvoj nedelji od objavljivanja preliminarnih lista za upis dece u beogradske vrtiće. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu tokom leta će odobriti do 20 odsto proširenja, a otvoriće se i nova mesta za beogradske mališane.

Najveći broj prigovora pristigao je za vrtiće u Rakovici (340), a najmanje za Savski venac (3). Ipak, roditelji ne treba da brinu, jer ima još slobodnih mesta. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će tokom leta odobravati do 20 odsto proširenja tamo gde se proceni da je dolaznost takva da je to moguće. Najavljena su i otvaranja novih mesta za decu iz Beograda.

Nekoliko godina unazad lista čekanja za upis u vrtiće se kontinuirano smanjuje. Tome u prilog govori i podatak da je 2017. godine na listi čekanja bilo oko 10 000 mališana, a pre ovogodišnjeg konkursa, taj broj je smanjen na oko 2 000 dece. 

Početkom jula biće gotove i konačne liste, a deca za koju ne bude mesta u državnim obdaništima, moći će sa odbijenicom da konkurišu u privatne vrtiće, uz subvenciju iz gradske kase.  

(Izvor: Danas. rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR