Glas Javnosti

BESPLATNI TABLETI ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA: U ovaj projekat biće ULOŽENO skoro četiri miliona EVRA!

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će svi učenici nižih razreda besplatno dobiti tablete i digitalne udžbenike. Svi mlađi učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda u Beogradu dobiće 1. septembra besplatne tablete na revers, pomoću kojih će moći da prate nastavu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je prošle nedelje za "Blic" govorio o svim karakteristikama tableta koje će učenici nižih razreda dobiti na revers besplatno, uz mogućnost otkupa po povlašćenoj ceni nakon isteka garancije i osiguranja od kvara, krađe i fizičkog oštećenja.

Podsetio je da u osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda u Beogradu ide 66.573 osnovca i oko hiljadu dece koja idu u specijalne škole i to su, kako je rekao, deca koja će dobiti besplatno tablete i digitalne udžbenike.

– Naša zemlja je znatno napredovala u digitalizaciji. Svedoci smo toga kako se razvija eUprava, tako da polako idemo ka ukidanju šaltera. Došlo je vreme da izvršimo i digitalizaciju u školi. Zato je Grad Beograd odvojio sredstva kako bi sva deca od prvog do četvrtog razreda 1. septembra dobila besplatni tablet za koji će se zaduživati škole, a roditelji će potpisivati revers i uzimati tablete za svoju decu. Potom ćemo raspisati tender za kupovinu digitalnih udžbenika, tako da će svako dete dobiti kod i na svom tabletu imaće isti udžbenik koji ima u školi. Neće morati da nosi udžbenike kući. Grad Beograd će za svako dete obezbediti digitalni udžbenik – istakao je Vesić za N1.

Izdavači će nakon toga imati još godinu dana da, ukoliko to žele, digitalizuju i radne sveske, dodao je Vesić.

– Ovo je velika stvar za Beograd. Osim u Estoniji, u Evropi nemate zemlju u kojoj deca od 1. do 4. razreda imaju tablete i digitalne udžbenike. To pokazuje koliko napredujemo kao zemlja i srećan sam što je Grad došao u situaciju da ima novca za to – naveo je Vesić za pomenuti portal, precizirajući da će u ovaj projekat biti uloženo skoro četiri miliona evra.

 

 

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR