Glas Javnosti

20 računarskih kabineta stiže osnovcima širom Srbije!

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

U okviru projekta "Stvaramo znanje" Telekom Srbija će opremiti još 20 škola u Srbiji savremenim informatičkim kabinetima. Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine predložilo 40 škola za učešće u konkursu.

Ideja je da se računarski kabineti ravnomerno rasporede širom zemlje, a kako bi se u tome uspelo, škole su bile podeljene u četiri geografske regije. Po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija Telekom Srbija opremiće savremenim računarskim kabinetima.

Usled potrebe za boljim uslovima i bolje računarske opremljenosti škola, kompanija je do sada u ovoj akciji opremila modernim kabinetima 60 osnovnih škola. Računarska opremljenost škola posebno je važna kako bi osnovci imali adekvatne uslove da steknu znanje iz oblasti informatike,  a to se pokazalo kao veom avažno i proteklih meseci jer se najbolje moglo videti koliko je važno da đaci budu informatički pismeni i vladaju i „onlajn“ načinom učenja i komuniciranja. Projekat „Stvaramo znanje“ osmišljen je u cilju pružanja podrške osnovcima radi unapređivanja njihove digitalne pismenosti i proširivanja znanja, a deo je krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da se osmele i u svom okruženju šire pozitivne promene.

Škole koje će Telekom Srbija opremiti modernim računarskim kabinetima su: OŠ „Jovan Cvijić“ iz Loznice, OŠ „Gavrilo Princip“ iz Zemuna, OŠ „Filip Kljajić Fića“ sa Čukarice, OŠ „Olga Petrov“ sa Palilule i OŠ Milisav Nikolić iz Boževca za region Beograda, za područje Sever to su OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačke Topole, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca, OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova i OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša, za područje Zapad to su OŠ „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje, OŠ „Momir Pucarević“ iz Akmačića, OŠ „Sveti Sava“ iz Trstenika, OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice i OŠ „Julijana Ćatić“ iz Stragara, dok su u regionu Jugoistok izglasane OŠ „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine, OŠ „Radoš Tošić“ iz Istoka, OŠ „Petar Kočić“ iz Zubinog Potoka, OŠ „Braća Aleksić“ iz Lipljana i OŠ „Drinka Pavlović“ iz Kuršumlije.

(Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR