Glas Javnosti

Zlatni saveti PROFESIONALNIH manikirki: Ovako ćete najbrže osušiti lak na noktima

Moda
Autor: Glas javnosti

Lakiranje noktiju može da traje i 20, ali i punih 60 minuta.

Ako često lakirate nokte, sigurno je da nemate baš uvek vremena da im posvetite pun sat. Zato primenite ove savete i ulepšajte nokte na najbrži način.

 1. Najbolje je da nokte lakirate na suncu (ako to radite danju) ili pod jakom lampom (ako ih mažete uveče).

Uvek mažite vrlo tanak sloj, prethodno dobro ocedivši četkicu.

 Evo kako to rade profesionalne manikirke: zamočite četkicu u lak, zatim skinete lak tako što kliznete četkicom o ivicu bočice odozgo pa sve do pred sam vrh.

Time izbegnete da se lak sliva niz četkicu dok ga mažete, a samo na vrhu ostane minijaturna kapljica dovoljna za jedan nokat.

Treba čekati od 1 do 3 minuta između svakog sloja. Ako radite pažljivo, dok završite svih deset noktiju, prvi će biti spreman za drugi sloj.

 2. Između svakog sloja slobodno "prođite" malo fenom iznad noktiju.

Vodite računa da vazduh bude potpuno hladan. Za to je, najčešće potrebno da uključite na najmanji stepen, ali i da pritisnete posebno dugme za hlađenje na aparatu.

 3. Takođe, možete postaviti šake pred uključeni klima uređaj. Vodite računa da duva hladan vazduh i da budete udaljeni najmanje jedan metar.

Ako volite da vam bar jedna ruka bude "slobodna", možda ćete investirati u specijalni sušač laka za nokte. Imajte na umu da na tržištu postoje i specijalni, brzosušeći lakovi za nokte. Ako često mažete nokte, možda je to najbolja opcija za vas. Stari trikovi su i činijica sa vodom punom leda kao i držanje ruku pod mlazom hladne vode. Ako se za to odlučite, pazite da mlaz ne bude prejak, jer će vam oštetiti lak.

(Glas javnosti/Lepa&Srećna)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR