Glas Javnosti

ZA SAVRŠEN TEN: Šta se prvo nanosi, PUDER ili KOREKTOR?

Moda
Autor: Glas javnosti

Puder ili korektor ‒ šta prvo naneti na lice, pitanje je koje muči mnoge žene širom sveta

Da li na čisto lice prvo staviti omiljeni puder, pa onda na kritične regije naneti korektor, ili uraditi obrnuto ‒ omiljeno je tehničko mejkap pitanje pripadnica lepšeg pola.

Korektor je jedan od najvrednijih mejkap proizvoda jer prekriva sve: od bubuljica i upala do tamnih podočnjaka. Ne postoji problem na licu koji ovaj proizvod ne može bar da ublaži, ako ne i prekrije u potpunosti. Jedna od najčešćih dilema prilikom korišćenja korektora je nanosi li se pre ili posle tečnog pudera.Mnogi svetski šminkeri navode da oba postupka imaju prednosti, kao i mane. Dakle, ukoliko više volite da prvo nanesete korektor, pa tek onda tečni puder, niste pogrešili, ali na nekoliko stvari morate da obratite pažnju.

U nastavku vam donosimo prednosti i mane oba načina nanošenja pudera ili korektora.Većina nas za svakodnevno šminkanje prvo nanosi korektor pa tek onda puder i podlogu. Kada počnete šminkanje korektorom, kompletan izgled šminke je više „glowy“. Kada dobro nanesete kvalitetan korektor na sve ožiljke od akni i fleka, shvatićete da vam tečni puder možda nije ni potreban. Pokrivna moć korektora na koži je slabija, ali se fokusira na problematične regije, piše portal „Wall“. Na ovaj način, naročito u toplim letnjim danima, omogućićete koži da diše i da ne bude prekrivena teškim puderom, koji često zna da još više zapuši pore.Ipak, ukoliko ne možete da izađete iz kuće bez pudera na licu, još jedan razlog da nanesete prvo korektor je što ćete ovakvim redosledom sprečiti da se korektor uvuče u fine linije i bore. To se najčešće događa kada ga nanesete preko pudera, na kraju šminkanja.

Ako više volite da tečni puder stavljate pre korektora, bićete ohrabreni kada čujete da upravo to savetuju i brojni šminkeri. Ovo je naročito važno ukoliko želite da prekrijere nesavršenosti na licu kao što su akne, fleke ili ožiljci.Nanošenje korektora posle pudera pomaže da se fokusirate na problematične regije lica. Kada korektor nanosite posle pudera, možete videti gde vam je potrebno dodatno posvetljivanje i jednostavno ga naneti.

Na ovaj način možete nadograditi pokrivnu moć šminke na podočnjacima i problematičnim regijama i postići besprekoran finiš, piše Najžena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR