Glas Javnosti

Vodič za oblačenje prema obliku tela

Moda
Autor: Glas javnosti

Gotovo svakoj ženi se desilo da stojeći ispred otvorenog ormana pomisli: "Nemam šta da obučem". Traženje garderobe, posebno kada žurite, a želite da izgledate lepo, može biti vrlo mučno. Pogotovo kada želite da sakrijete nedostatke a iskažete atribute.

Najvažnije od svega jeste da odeću prilagodite svojoj građi. Odeća vam može biti dobar saveznik u sakrivanju onoga što ne volite na sebi. Može vam pomoći i da istaknete ono što volite. Evo nekih preporuka za oblačenje prema obliku tela:

Obrnuti trougao: široka ramena, bujno poprsje, uski kukovi a mala zadnjica, mršave i duge noge. 

Za ovako građene žene, preporuka stilista su košulje ili bluze sa V izrazom koje stvaraju iluziju ukošenog struka. Takođe, dobro im stoje i bluze na preklop ili one koje se vezuju u struku. Bitno je stvoriti iluziju sužavanja gornjeg dela tela, pa će i poprsje delovati manje. Najbolje je nositi bluze dužine nešto ispod srednje linije tela. Isto tako, izaberite pune suknje zvonastog ili A kroja. Kod odabira pantalona, izaberite one koje su šire ili naborane u bokovima, a sužavaju se prema nogavicama. 

Peščani sat: ravnomerna figura sa smernim oblinama i sa jasno definisanim strukom. 

Ovom tipu gotovo sve pristaje, osim vrećastih modela i široke odeće. Takvom odećom ćete samo prikriti oblik tela. Dublje pantalone sa ravnim ili blago zvonastim nogavicama, kao i uske suknje dubljeg struka su pravi pogodak. Haljine sa naglašenim strukom isto mogu iskazati vašu figuru u celosti. Birajte jarke boje ili upadljive dezene, dobro će vam pristajati.

Oblik kruške: uska ramena i manje poprsje, definisan struk i široka bedra.

Kako bi istakli gornje atribute, a skrenuli pažnju sa širokih bedara, najbolje rešenje je da naglasite lice, grudi i ruke. Majice, bluze i košulje koje nosite trebalo bi da budu svetlije boje. Naglasite gornji deo tela naglašenim rukavima, možda naramenicama. Volani, čamac ili srcoliki izrez može upotpuniti vaše poprsje i tako pažnju preusmeriti na gornji deo tela. Možete naglasiti struk nekim kaišem. Jakne i sakoi nikako se ne smeju završavati na najširem delu bokova. Takođe, pristaju vam i zvonaste suknje A kroja koje su dužine tik ispod kolena. Visoki struk pantalona je isto dobro rešenje, to će ublažiti širinu kukova. 

Oblik jabuke: ramena jednaka ili nešto šira u odnosu na kukove, ravan struk, bujne grudi, veći stomak i tanke noge i uski kukovi. 

Izbegavajte sve što je preusko, jer će takva odeća samo istaći ono što želite da sakrijete. Telo može izgledati vizuelno tanje ako izaberete samo jednu boju, na primer crnu. Trup možete izdužiti uz pomoć ovog trika: nosite bluze u tamnijoj boji dužine malčice ispod srednje linije tela. Kako biste prekrili stomak, nosite haljine potpuno ravnog kroja. Noge možete istaći haljinama i suknjama dužine do iznad kolena. Birajte pantalone ravnih nogavica. Ako naglasite bokove, suzićete struk i učiniti figuru vitkijom. Nosite nakit, minđuše, narukvice i lančiće koji će vizuelno izdužiti vaš trup, a možete i nekom lepom ešarpom ukrasiti svoj vrat.

Pravougaonik: ravan struk, male grudi, slična širina kukova i ramena.

Modeli sa karnerima su vaša najbolja odevna kombinacija, bilo da se radi o bluzama ili haljinama. Asimetrični izrezi, ženstveni sakoi strukirani i sa naglašenim ramenima takođe lepo pristaju vašoj građi. Suknje A kroja ili strukirane haljine mogu istaći vaš struk i umanjiti utisak dečačke građe. Nosite zanimljive izreze, jer zatvorena odeća može odavati utisak malih grudi. 

 

Izvor: Mini magazin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR