Glas Javnosti

VIŠE OD MODE! Dizajnerka Tara Katarina Ćirković (14) nagrađena u Frankfurtu, kolekcija 'LEPTIR - spasiti lepotu' sve zadivila! (FOTO+VIDEO)

Moda
Autor: Glas javnosti

Dizajnerka Tara Katarina Ćirković (14), na Frankfurtskoj nedelji mode osvojila je posebnu nagradu za talentovane modne dizajnere gde je premijerno prikazala kolekciju "Leptir - spasiti lepotu"

Kolekcija je istakla ne samo lepotu leptirova, već i problem njihovog nestajanja u celom svetu, navela je Aleksandra Kostadinović majka mlade Beograđanke, koja je učestvovala i na Pariskoj nedelji mode, kao do sada najmlađi kreator.

Zato su mediji koji su izveštavali o nedelji mode i Tarinoj reviji, a među njima je bio i Bild, naveli da je kolekcija mlade dizajnerke bila više od modnog događaja - bila je poruka celom svetu da se podigne svest na potrebu očuvanja prirode i vrednosti koje su osnova ljudskog društva, kao što su dobrota, čistota duha i ljubav, istina. Hanemi Štic Krumer, osnivač nagrade "Frankfurt Stajl avards", koju je mlada dizajnerka osvojila, Taru je izdvojila kao najveću nadu nove modne scene, prenose agencije.

Devojčicina majka kaže da je Tari posebnu pažnju uputio i gradonačelnik Frankfurta Peter Fildman, koji je ocenio da je nova kolekcija mlade dizjanerke iz Srbije više od mode.

Predsednica Parlamenta Grada Frankfurta Hilimi Arslaner Galbasi naglasila je da je Tara Katarina dala primer da kultura može značajno da unapredi međudržavnu saradnju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TV Magazin - Dnevnik (@tvmagazindnevnik)

Kako je navela Galbasi, na taj način mogu se uspostaviti mostovi koji će doprineti budućoj kulturnoj ponudi na globalnoj sceni, jer Frankfurt kao multinacionalni grad veoma polaže na promociju međunarodne kulture.

Frankfurtska nedelja mode bila je prilika da se pokaže potencijal modne i tekstilne industrije Srbije i naših kreativnih industrija.

Generalni konzul Branko Radovanović rekao je da je to bila prilika da razgovara sa čelnicima grada o saradnji Beograda i Frankfurta, pokrajine Hesen i Srbije uključujući i oblast mode, navodi se na sajtu Generalnog konzulata u Frankfurtu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR